Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kıyametin belirtisi (2)

Kıyametin belirtisi (2)
 

Bir Müslüman, bir Türk, bir insan; Allah’ın sözüne, Kur’an-ı Kerim’e, Hz. Muhammed Mustafa S.A.V.’e inanmaz, ancak yalan ve yalancılara inanır, olacak şey mi? Sonra da “Ben Müslüman’ım” der.

Ben de bir şiirimde diyorum ki, “Sen kimin Müslüman’ısın?/Kimin Türk’üsün?/Kimin insanısın?” Bu şiiri okudunuz mu? Okudunuzsa ne anlamıştınız? Okumadınız mı?Niçin, okumadınız? Haberiniz mi yoktu veya şiir deyip geçtiniz mi? Tenezzül etmek istemediniz, değil mi, çünkü her şeyi biliyorsunuz ya!

Şimdi size Hz. Muhammed Mustafa S.A.V.’in kıyâmetin belirtileri ile ilgili birkaç hadisini yazacağım:

*Kıyâmet Allah Allah deyici kişinin üzerine kopmayacaktır.

*Yeryüzünde Allah Allah deyici kalmadıkça kıyâmet kopmaz.

*Kıyâmet yalnızca şerli kişilerin üzerine kopacaktır.

 

Şerli(kötü) kişiler kimlerdir?

Yalancı,gıybetçi, fitneci, nankör, hain, iki yüzlü, yüzsüz, bencil, kibirli, cimri, cahil, okumuş cahil, salt çıkarcı, salt ideolojici, zâlim kişiler ve yandaşlarıdır.

Yücelsel, dinsel, bilgisel, bilimsel, insansal, evresel konularda insanlarıaldatıcılardır; bunlara aldanıcılar ve yandaşlarıdır; bu değerlere hizmet edicilere köstek oluculardır, hainlik ve ihanet içinde bulunuculardır.

Bunların başına da er veya geç kıyâmet kopacaktır; hem dünyada hem ahirette. Onlar sevdikleriyle; yani yandaşları ile birlikte Cehennem’de olacaklardır.

Kimse zenginliğine, gücüne, güzelliğine güvenmesin? Bunlar geçicidir. Altının, paranın, değerli taşların, yatların, katların, güvenlik personelinin geçerli olmadığı yer de vardır.

İslâmiyet’i, yücelsel, insansal değerlerimizi kendi salt menfaatlari için insanları aldatıcılardan daha şerlisi var mıdır? Allah’ı kimse aldatamaz; ancak cahil, okumuş cahil Müslümanları aldatmak ise, Cehennem’de yandaşlarıyla barınmacaya vesiledir.

Allah, bizi doğru insanlardan, Müslümanlardan, Türklerden eylesin. Doğru bilgi, doğru Türkçe; hepimiz için doğru kılavuzdur.

                                                                                                   Ramazan Gülsen 

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..