Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kıyaslamalar İnsanı Yoruyor

Kıyaslamalar İnsanı Yoruyor
 

Kendini kendinle aş :)


Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın, herkes kendini aşarsa mutlu olur.

Kendinizle yarışın. Başkalarını baz alarak yaşamak, kişi için bir kandırmacadır. Kendinizden çok aşağıda birini görüp halinizden çok memnun olursanız ilerlemenizi, gelişiminizi durdurursunuz. Kendinizden çok yukarıda birileriyle kıyaslarsanız kendinize haksızlık eder, motivasyonunuzu kırabilirsiniz.

Kıyaslama işi bizlere ailelerimiz ya da yakın çevremiz tarafından çok küçük yaşlarda öğretilir. '' Ali ne güzel derslerine çalışıyor.'' Buarada aile, çocuğunu motive ettiğini, yönlendirdiğini sanıyor; ancak kıyaslamanın sonucunda çocuğun bilinçaltı bambaşka şeyler alıyor. '' Ali ne güzel ders çalışıyor, ben çalışmıyorum. Ali seviliyor, ben sevilmiyorum'' şeklinde anlamar çıkarıyor. Çocuk kıyaslamalarla büyüdüğünde, doğal olarak, zamanla kendi kendine de kıyaslamalar yapmaya başlıyor.

Eğer bir kıyaslama yapmanız gerekirse kendinizi kendinizle kıyaslayın. Dünkü ya da geçen yılki halinizden daha iyi olduğunuzu bilmek size güç verecektir. Eğer geçen seneki halinizden iyi olmadığınızı düşünüyorsanız, o halinizi baz alarak kendinize onun üstüne çıkma hedefi koyabilirsiniz. Şu an içinde, gelecek günlerde şimdiki halinizden daha iyi olmayı hedeflemelisiniz. Kişinin kendisi ile yarışı, en güzel yarıştır. Her an kendinizden daha fazlası omak isteyebilirsiniz ve bu istek önünüzü açar. Sizi besler, başkalarıyla kıyas insanı yorar, bu kıyasın sonu da tatmini de yoktur.

Yazının devamı ve kendini aşma egzersizi için '' Fark et Uygula Değiş'' adlı uygulama kitabımdan yararlanabilirsiniz.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..