Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı Bezelye tarifi

Kıymalı Bezelye tarifi
 

1 kilo iç bezelye (dondurulmuş bezelye)
200 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 küçük patates
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı: İnce doğradığımız soğanları sıvıyağda sarartalım. Kıymayı katarak kavuralım. Kavrulan kıymaya salça, tuz, şeker, küp küp doğranmış patates ilave ederek kavurmaya devam edelim. Dondurucudan çıkardığımız bezelyeleri hafif haşlayıp suyunu süzerek kıymalı içimize katalım. 2 su bardağı suyu ilave ederek kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. 

Afiyet Olsun 

 
Toplam blog
: 5
: 1994
Kayıt tarihi
: 11.03.11
 
 

Merhabalar, 80 İstanbul doğumlu ev hanımıyım. Mutfakta zaman geçirmekten ve yaptığım yemekleri yedir..