- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kıymalı bezelye
Folik asit deposu ve probiyotik etkisi olan şifalı sebze bezelyeyi, mevsimi geçmeden bolca tüketebiliriz. Bezelyeleri fazla ayıklayıp derin dondurucuya atarsak veya konservesini yaparsak her an elimizin altında olur.
Malzemeler:
1 kilo bezelye
250 gram kıyma
2 tane kuru soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı domates sosu veya rendesi
1,5 tatlı kaşığı iri tuz
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı salça(kıymayı kavurmak için)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı kuru nane
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Bezelyelerin kabukları ayıklanıp yıkanır, havuçların kabukları sıyrılıp yıkandıktan sonra minik küp biçiminde doğranır. Patatesler de aynı şekilde minik küpler şeklinde doğranır.
Soğanlar yemeklik doğranır veya rendelenir, kıyma salça ile beraber kavrulur.
Hazırlanan sebzeler diğer malzemelerle beraber karıştırılarak düdüklü tencereye konulur ve az suda eritilmiş salça ilave edilir.
Malzemelerin üzerini geçmeyecek biçimde su ilave edilir ve düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra ocak kısılır, düdük kapatılır ve yemek 25 dakika pişirilir.
Düdüklü tencerenin buharı boşaldıktan sonra malzemeler bir kaşıkla alt üst edilir ve kıymalı bezelye biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.