Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı kabak dolması

Kıymalı kabak dolması
 

Kıymalı kabak dolmasını çok az miktarda malzemeyle yapabilirsiniz çünkü kabakların içi oyulunca çok fazla iç malzemesi istemiyor. Kıymalı kabak dolmasını hem lezzet açısından hem de doyurucu olması açısından mutlaka yoğurt ile tüketmelisiniz. Sarımsaklı yoğurt lezzetini daha da artıracağı için ağız tadıyla yiyebilirsiniz..

Malzemeler:

6 tane orta boy kabak

125 gram kıyma

1 çay bardağı baldo pirinç

1 büyük boy kuru soğan

1,5 tatlı kaşığı tuz

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım çorba kaşığı biber salçası

2 tane orta boy domates rendesi

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tutam dereotu

1 tutam yaş nane

Yapılışı:

Kabaklar iyice yıkanır ve dış kabukları bir bıçakla sıyrılır. Kabuğu sıyrılan kabaklar tekrar yıkanır ve ortadan ikiye kesilerek içleri bir bıçağın ucu ile oyulur.

Bir çay bardağı baldo pirinç yıkanır, 1 büyük soğan yemeklik doğranarak pirinçlerle karıştırılır ve içine tuz, yağ ve baharatlar atılır, domatesler rendelenir ve biraz su (1 su bardağı) ilavesiyle pirinçler yarım pişirilir.

Pişen pirinçlerin içine dereotu ve çiğ kıyma ilave edilerek iyice bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Kıyma iyice ezilmiş olmalıdır.

Kıyma harcı kabakların içine doldurulur ve bir tencereye kabaklar dizilir. Şayet kıyma harcınız artarsa domatesin içini oyup doldurabilirsiniz. Üzerine bir tabak kapatılarak su ilavesiyle kabaklar pişmeye bırakılır. Su kaynayınca tencerenin altını kısmayı unutmamak gerekir.

Bir kürdan yardımıyla kabakların pişip pişmediği kontrol edilir eğer kabaklar piştiyse biraz dinlendirildikten sonra etrafına yaş nane yaprakları dizilerek yoğurt eşliğinde servis yapılır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..