Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı kabak dolması

Kıymalı kabak dolması
 

Kıymalı kabak dolmasını yoğurt ve taze nane yaprakları eşliğinde yediğiniz zaman tadına doyum olmaz ve iştahsız insanlar için en hafif sebzeli et yemeklerinden biridir. Kabakları oyduğunuz zaman elinize gelen kabak içlerini dolmaları pişirmeden önce tencerenin dibine koyarsanız ziyan etmemiş olursunuz.

Malzemeler:

8 tane orta boy kabak

125 gram kıyma

1 su bardağı baldo pirinç

1 büyük boy kuru soğan

1,5 tatlı kaşığı tuz

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet domates rendesi

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tutam dereotu

1 tutam yaş nane

Yapılışı:

Kabaklar iyice yıkanır ve dış kabukları bir bıçakla sıyrılarak tekrar yıkanır. Kabukları sıyrılan kabaklar  ortadan ikiye kesilerek içleri bir bıçağın ucu ile oyulur.

Bir su bardağı baldo pirinç yıkanır, 1 büyük soğan yemeklik doğranarak pirinçlerle karıştırılır ve içine tuz, yağ ve baharatlar atılır, domates rendelenir ve biraz su (1,5 su bardağı) ilavesiyle pirinçler yarım pişirilir.

Pişen pirinçlerin içine dereotu, nane yaprakları ve çiğ kıyma ilave edilerek iyice bir kaşık yardımıyla karıştırılır, kıyma iyice ezilmiş olmalıdır.

Kıyma harcı kabakların içine doldurulur ve bir tencereye kabaklar dizilir şayet kıyma harcınız artarsa domatesin içini oyup doldurabilirsiniz. Tencereye kabakların hizasında sıcak su koyulur ve üzerine bir tabak kapatılarak kabaklar pişmeye bırakılır.  Su iyice kaynayınca ocağı kısmayı unutmamak gerekir.

 Bir kürdan yardımıyla kabakların pişip pişmediği kontrol edilir eğer kabaklar piştiyse biraz dinlendirildikten sonra etrafına yaş nane yaprakları dizilerek yoğurt eşliğinde servis yapılır.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..