Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı karnabahar yemeği

Kıymalı karnabahar yemeği
 

Mucize sebzelerden birisi de karnabahardır. Mide kanserini, kolon kanserini önleyici ve tedavi edici, kronik idrar yolu enfeksiyonunu tedavi edici bir sebzedir. Karnabaharın içeriğinde Thiamin denen bir madde vardır bu da Alzheimer’a karşı koruyucu etkisi vardır. Karnabaharın bu kadar faydasından sonra bu sebzeyi tüketmemek olmaz. Benim aşağıda vereceğim tarif kıymalı ve zeytinyağlı karnabahar yemeği içindir. İkisinin tarifi arasındaki tek fark, kıymalı karnabaharda 1 su bardağı kavrulmuş kıyma ilave edilmelidir.

Ben karnabahar yemeğini düdüklü tencerede pişiriyorum nedeni ise az suyla pişiyor ve tadı lokum gibi oluyor. Onun için düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ediyorum. Sadece kıymayı ayrı bir tavada kavuruyorum, soğanı çiğ koyuyorum. Eğer illaki normal tencerede yapacağım diyorsanız soğanı çiğ değil de, kavurup koymanızda lezzeti için yarar var.

Düdüklü tencerede yeni yıkanmış karnabaharlara sadece 1 su bardağı su koyarız.

Malzemeler:

Küçük boy bir karnabahar(İki büyük tabak dolusu yemek çıkıyor.)

1 su bardağı kavrulmuş kıyma(zeytinyağlı ise gerek yok)

İki orta boy kuru soğan

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı biber salçası, yarım çorba kaşığı domates salçası

4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı acı pul biber, iri taneli kekik, kuru nane

Yapılışı:

Karnabaharlar iyice yıkandıktan sonra çiçekleri ayrılarak tencereye koyulur.

Üzerine tuz ve toz şeker serpilir.

Küçük küçük kıyılmış veya rendelenmiş soğanlar, kavrulmuş kıyma koyulur.

Baharatlar ilave edilir.

1 su bardağı suyla eritilmiş salça tencereye dökülür ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 çorba kaşığı sirke ilave edilir.

Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, buharı çıkınca düdüğü kapatılır ve ocağın altı kısılarak 15 dakika pişirilir.(Herkesin düdüklü tencere pişirme ayarı farklıdır. Çok fazla basınçlı pişiren düdüklü tencerelerde süre daha az tutulabilir.)

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..