Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı pide

Kıymalı pide
 

Malzemeler:

  • 1 adet kuru maya veya yaş maya
  • 2 yumurta ( yumurtanın birisinin sarısını ayır )
  • 1 bardak ılık süt ( yaş maya kullanıcaksanız süt ile erit )
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak sıvıyağ
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 4-5 bardak )

İç Harcı İçin Malzemeler;

  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz, Karabiber ,Pulbiber

İç harç Yapılışı;

Soğan yemeklik doğranır ve kavrulur. kıyma da eklenip kavrulur daha sonra baharatlar eklenir.

 Hamur Yapılışı :

Kuru maya kullanıcaksanız un ile karıştırılır , yaş maya kullanıcaksanız ılık süt ile eritip kabartılır.

Unun ortasını açıp yumurta,şeker,süt,yağ ve kenarlarına da tuz koyup iyice yoğurulur.

Hamur yoğurulduktan sonra sıcak bir ortamda 1 saat kabarması için dinlendirilir.

Kabaran hamurdan parçalar koparıp merdane yardımı ile oval şekilde inceltip kıymalı

harçtan koyulur. Her iki ucu kapatılır. Hamurun uçlarını pişerken açılmaması için sıkı kapatınız.

Kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

 

Not : Dilerseniz hamurdan parçalar koparıp merdane ile yarım santim kalınlığında açıp , ağzı geniş bardak yardımı ile keserek şekil verip içine kıymalı , patatesli veya peynirli harç koyup poğaça olarak da yapabilirsiniz.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 19
: 1904
Kayıt tarihi
: 07.10.12
 
 

İstanbul  da doğup büyüdüm ve yaşıyorum .. İş hayatıma ara verip oğlumu büyütüyorum. Özellikle Mu..