Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı sac böreği

Kıymalı sac böreği
 

Evde yapılan kıymalı sac böreğinin lezzeti bir başkadır. Evde sacınız yoksa tavada yapabilirsiniz, ben tavada yaptım. Tavanız alüminyum veya teflon tava olmalıdır, çelik tavada aynı verimi almayabilirsiniz.

Malzemeler:

4-5 su bardağı un

Ilık su

Yarım paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı toz şeker

İç malzemesi için:

Yarım kilo kıyma

2 büyük boy soğan

1 tatlı kaşığı kuru nane, maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber(karabibere allerjisi olanlar koymasın), 1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağı

Yapılışı:

Önce derin bir cam veya plastik kabın içinde yaş maya veya kuru maya ılık suda eritilir içine toz şeker ilave edilerek tekrar karıştırılır ve kabın ağzı kapatılarak 15 dakika bekletilir.

15 dakika sonra un, ılık su ve tuz ilave edilerek hamur yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olunca yoğrulma işlemi bırakılır ve kabın üstüne bir bez kapatılarak hamur dinlenmeye bırakılır.

Hamur on beş dakika sonra göz göz olup kabardıkça hamura elimizle bastırırız ve havasının çıkmasını sağlarız. Bu işlemi 4-5 kere yaparız.

Daha sonra kıymaları ve soğanı kavururuz ve içine tuzu, baharatları, ince kıyılmış maydanozu koyarız. Biraz daha kavururuz.

Hamuru açmak için hamurdan avucumuzun içi kadar parçalar koparırız ve hamur tezgahı

İle hamurun üstünü unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde hamuru açarız, içine kıymalı harçtan koyarak hamuru yarım ay şeklinde kapatırız.

Tavanın dibine biraz yağ koyarak hamuru arkalı, önlü kızartırız. Hamuru yağsız da kızartıp yağı sonradan üstüne bir fırça yardımı ile sürebilirsiniz. Her ikisi de lezzetli oluyor, arzunuza kalmış nasıl yapacağınız.

Yanında turşu, domates, salatalık, yeşillik, ayran veya çayla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun, mutlu ve sağlıklı kalın,

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..