Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı sac böreği

Kıymalı sac böreği
 

Elinizde hazır yufka ve kıyma varsa mutlaka bir hafta sonu herkesin sevdiği bu kıymalı sac böreğini yapmalısınız. Sac yerine teflon tava kullanabilirsiniz. Adam başı 1 yufka yeterlidir, yufkaları yufkacıdan veya semt pazarlarında satılan yufkaları alırsanız daha lezzetli olur çünkü yufkaların dokusu daha ince ve yumuşak oluyor. Ayrıca yufkaların yırtık olmamasına dikkat edin ve tek tek katlattırın ki yufkaları açarken yırtılmasın.

Şayet kıymayı ve soğanı önceden kavurup buzdolabında 1 gün bekletirseniz ertesi günü daha kısa zamanda börekleri yaparsınız.

Malzemeler:

Yufka adedi kişi başına göre değişir.

Kıyma miktarı da kişi başına göre değişir.

Biz 4 kişilik yapalım ve 4 adet hazır yufka ve 300 gram kıyma kullanalım.

2 tane büyük kuru soğan

1çorba kaşığı biber salçası

1 demet ince kıyılmış maydanoz

Zeytinyağı

Yapılışı:

Kıymaları ve soğanları kavuralım, kavururken içine tuz, pul biber, kuru nane ve salça koyalım. Kıyma kavrulduktan sonra maydanozları da ekleyip biraz daha kavuralım.

Yufkaları ortadan ikiye keselim, bölünmüş yufkanın yuvarlak tarafını biraz kıvırıp içine kavrulmuş kıymayı koyalım ve yufkanın düz tarafını kıymalı harcın üzerine kapatıp yufkanın sağ ve sol tarafını kapatalım.

Çukur bir kabın içinde zeytinyağı ve fırçayı hazır tutalım.

Kızgın teflon tavaya yufkayı koyalım, alt tarafı kızarınca plastik bir spatula ile ters çevirelim ve pişen tarafa fırça ile zeytinyağını sürelim.

Yufkanın alt yüzü de pişince tabağa alıp tekrar yağlayalım, bu arada tava yanmadan ikinci yufkayı koymalıyız, tabi ki bu işleri yaparken çabuk davranmalıyız yoksa yanmış tavada pişen börekler sağlıklı olmaz.

Tüm yufkalara aynı işlemleri uygularız.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..