- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kıymalı yumurta
Kıymalı yumurta, anne sütü değerinde ve omega 3 deposu olan yumurta ile demir deposu kırmızı etin birleşiminden olan, baharatlarla zenginleştirilmiş tadına doyum olmayan pratik yemek çeşitlerinden biridir.
Yapacağımız iş kıymayı salçayla beraber kavurmak ve üzerine yumurtaları kırmaktır ama usulüne uygun pişirirsek bu kolay yemek lezzetli olur. Örneğin yanmış ve çok kurumuş kıymanın bir kıymeti olmaz.
Malzemeler:
250 gram kıyma
4 yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 fincan su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane ve dağ kekiği
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle teflon bir tavada kıymayı kısık ateşte salçayla beraber kavururuz. Kavrulan kıymaya 1 kahve fincanı su ilave ederek kıymayı yumuşatırız ve kıymayı tekrar alt üst ederiz.
Dört yumurtayı kavrulmuş kıymanın üzerine kırarız ve üzerine tuz ile baharatları serperiz.
Tavanın üzerine bir kapak kapatarak kısık ateşte yumurtaları pişiririz.
Afiyet olsun.