Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı yumurta

Kıymalı yumurta
 

Kıymalı yumurta, anne sütü değerinde ve omega 3 deposu olan yumurta ile demir deposu kırmızı etin birleşiminden olan, baharatlarla zenginleştirilmiş tadına doyum olmayan pratik yemek çeşitlerinden biridir.

Yapacağımız iş kıymayı salçayla beraber kavurmak ve üzerine yumurtaları kırmaktır ama usulüne uygun pişirirsek bu kolay yemek lezzetli olur. Örneğin yanmış ve çok kurumuş kıymanın bir kıymeti olmaz.

 

Malzemeler:

250 gram kıyma

4 yumurta

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 fincan su

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane ve dağ kekiği

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Öncelikle teflon bir tavada kıymayı kısık ateşte salçayla beraber kavururuz. Kavrulan kıymaya 1 kahve fincanı su ilave ederek kıymayı yumuşatırız ve kıymayı tekrar alt üst ederiz.

Dört yumurtayı kavrulmuş kıymanın üzerine kırarız ve üzerine tuz ile baharatları serperiz.

Tavanın üzerine bir kapak kapatarak kısık ateşte yumurtaları pişiririz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..