Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kız öğrencilere tecavüz..

Kız öğrencilere tecavüz..
 

HER SU DAMLASI SEVGİ HER SU DAMLASI SAYGI OLSUN..BİRİKSİN COŞSSUN ÇOĞALSIN...


Olaylar artık gece güzdüz ya da saklı yerlerde değil, alenen yerlerde gerçekleşmeye başladı. Ürkütücü ve aşşağlık denecek kadar herkesi zıvanadan çıkaracak bir hale geldi. Peki örf ve adetlerine bağlı olan toplumumuz, ne oldu da bu duruma geldi? Ne oldu da insanlık dışı olaylar, kişiyi insanlığından utanacak hale getirmeye başladı?

Evet şimdi herkezin durup düşünme zamanı bence. Biz de çoçuk yetiştiriyoruz herkes gibi. Peki soruyoruz mu kendimize, nasıl bireyler yetiştiriyoruz diye? Bu tamamen kültür, eğitim, aile düzeni ve yetiştirilme tarzın dan kaynaklanıyor. En küçük yapı taşı olan aileler, yetiştirdiğiniz çoçuklar ne kadar şiddete maruz kalıyor? Sadece kaba kuvvet değil tabiki. Kaç anne, baba çoçuklarının izlediği tv yayınları, ya da bilgisayar başında oynadığı oyunları takip ve denetim altında tutuyor? Bunlar, temel şiddet taşlarıdır. Biliyorum ki daha 4 yaşında bir çoçuğun, tv dizisinde ki kötü adam karekterini ezbere bildiğini, biliyorum ki pc başında kırdılı, dövdülü oyun oynatıldığını, işte asıl sebepler. Yozlaşan bir toplum, daha çekirdekten yalnış bilgilendiriliyor. Kaç anne baba, evinde boş vakitlerin de kitap okuyor? Baba, klasik futbol maçı seyreder, anne, yarın ki gününde ne giyeceğini, ne yemek yapacağını düşünür, evin içinde zaman öldürür. Peki bu çocuklar ne görüyor ki, ne öğrenecekler? Okuldan eve, evden okula bir hayat, bir de dersaneler... Nerde sosyal aktiviteler, ner de eğlenceler? Kapalı alanlarda yetişen ve boş beyinler olarak yetişen nesil, zamana ayak uydurmak adına, yenilikçi olmak adına, temeli olmayan bir yaşama başlangıç yapıyorlar. Başı boşluk bu olsa gerek.

Lütfen çocuklarınızı gözardı etmeyin onlara vakit ayırın, onları dinleyin, unutmayın ki gelecek toplumu onlar oluşturacak ve boş beyinler yerine sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, akıllı, dolu bireyler yetiştirelim. Konu çok uzun ve açık bir konu fakat ilk yazım ve fazlada sıkmak istemiyorum.

Saygılarımla... 

 
Toplam blog
: 25
: 456
Kayıt tarihi
: 25.01.09
 
 

U.Ü.İ.İBF. Donuk bir kayıt ve bu yılda A.Ü. İktisadi ve idari programlar _Sağlık Kurumları İşletm..