Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin aynı evde ne işleri var

Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin aynı evde ne işleri var
 

Ortalıkta, sokakta bir sürü namussuz erkek varken neden namus denilince akla kadınlar gelir. Namusu namussuz kim yaptı ?


Karışmayım uzak durayım, psikolojim bozuluyor diyorum diyorum ama ille de yok sensiz olmaz diyorlar. Gözlerimi kapıyorum sağa dönüyorum olmuyor sola dönüyorum olmuyor. Aklımı gözlerimle bozdum  bu aralar bende gençlerimizle mi bozsam acaba  daha mı faydalı olurdu ?

Kendimce düşündüm de  bende gidip AKP ye mi üye olsam dedim. Başkalarına yaşam hakkı tanımıyorlar ya bende bu isim ve çatı altında istediklerimi korumaya alabilirim. Sonuçta  gelecekte aydın, kendi kararlarını veren, ilkeli, çağdaş gençliğin birilerine ihtiyacı olacak. Türbanlı ve yandaş gençlik hayatını sağlama almış durumda ya diğerleri. Okumak için çabalayan, yarı aç yarı tok gezen gençlerimizi kim koruyacak. Onların korunmaya mı ihtiyacı var diyenler olacak illaki tabiki yok onlar kendini korurlar sadece şu var ki koruyacak alan bırakılmıyor, ellerinde kendilerine geleceklerine ait ne varsa alınıyor.

Merak ettiğim bir konu var. Haydi söyle söyle dedim kendi kendime. Madem öğrencilerin ev tutmasından, beraber yaşamasından bu kadar şikayet var neden her öğrenci kendi ilinde okuyamıyor ille de seçmek durumunda kalıyor. O zaman  herkes ailesinin yanında kendi ilindeki üniversitede okusun. Sınav şartlarını düzenlemek kimsenin aklına mı gelmiyor yoksa işine mi?

Öğrencilere aileleri yanında okuma olanağı sağlanır okumaları için gerekli maddiyatlarda yardımcı olunursa, gençlerin ödeme güçlüğü çektiği konularda yapmış oldukları fedakarlıklara gerek kalmaz. Onlarla uğraşan  büyük çoğunlukta  kafalarını belirli noktadan uzak tutmuş olurlar.

Aslında....

Etki tepkiyi doğurur istediğiniz belki de öğrencilere özel yurt sayılarının açılmasında artışı sağlamaktır. Özel hastahaneler gibi... İzmir'de Sayın Melih Gökçek çok büyük bir arazi almış ve hastahane yapacakmış. Urla kemik hastahanesini Emine Erdoğan'ın almış olduğu duyumlarını da aldık. 

Geleceğin özel yurtlarının temeli mi atılıyor ?

Bir konudan diğerine geçmek gibi olacak ama konu konuyu bağlıyor konular bitmiyor. Kayseri erkek yurdunda İmam Hatibe bağlı olanda yani oranın müdürü erkek öğrenciye tecavüz ediyor. Bu kadar namus konusunda hassas düşüncelere sahip olanlar erkek yurdunda sadece erkeklerin bulunduğu bir yurtta üstelik imam hatibe bağlı bir yurtta erkek müdür erkek öğrenciye tecavüz ediyor bu konu ört bas ediliyor. Peki para karşılığı kendini satan kadın mı namussuz ki bu onların işi  yoksa tecavüzcü müdür mü ?

KTÜ, Uludağ Üniversitesi her iki üniversitede okurken devlet yurdunda kaldım ve erkek kız aynı yurtta kalmıyorduk. Hiçbir devlet yurdunda erkek kız öğrencilerin aynı yerde kısımda kaldığına inanmıyorum. Bu nereden çıktı anlıyorum da anlamış değilim  diyeceğim cümlenin gidişatına istinaden. Özel yurtlar bile ayrı ayrı kalınıyor.

Peki ...belirli kesime bağlı olan yurtlarda küçük çocuklar, orta okul öğrencileri toplanıyor kurs adı altında orada neler oluyor? Neden oralar incelemeye alınmıyor. Beyinsel işlemeler serbest, özgürlük yasak mı? Televizyon gazete haber herşeyden uzak tutulan çocuklar neye göre kime göre yetiştiriliyor ?

Gençlerimize yapılanlar  tamemen tepki çekmek ve rant amaçlıdır. Yandaş olmayan gençlerin herşekilde önleri kesilecek gün gelecek okumaları engellenecek. Özgür çağdaş bir gençlik değil destekli, bağımlı, kendilerine hizmet amaçlı gençlik yetiştirilecek ki zaten yetişmiş olanlarda sayıca fazladır.

Sormak istiyorum...

Sokaklar esrar eroin satıcılarından geçilmiyor neden yakalamıyorsunuz  ?

Öğrencilerin büyük çoğunluğunun okuyabilme şartları ortada neden yaşam standartlarında iyileştirilmeye gidilmiyor ?

Evli öğrencilere 10 milyar ödeneceğini söylüyorsunuz gençliği neden evliliğe itiyorsunuz ?

Üniversitede okuyan evli öğrencilerin kredi borçları silinecek diyorsunuz sadece geçinmelerinde kredi borcu mu etkili oluyor? Yani okul kredi borcu olmayan evli gençlerin hayatı güllük gülistanlık mı olacak?

Namus kime göre namuslu kime göre namussuz ?

Size göre namus beyinde mi yoksa bacak arasında mı bitiyor ?

Kimbilir kaç kadınımız etinden sütünden hayatından vererek geçimini sağlıyor bunların namusu kimden sorulur? Onları namussuz eden, bu şartları sunan kimler? Tek başlarına mı namussuz oluyorlar?

Erkek kadın yan yana gelince sanki hemen birbirlerinin üstlerine atlayacaklarmış gibi düşünenlere sormak istiyorum sizin o özel hayatınız nasıl ?

Neyse....demem o ki...

Öyle rahat öyle ferah yaşıyorsunuz  ki geceleri  bol  boll düşünüyor boll bolll toplumu yanlışa sürüklüyorsunuz ve Bol bol sırtımızdan  kazanıyorsunuz. Kazanıyorsunuz da giderken hepsini bırakacaksınız. Kefenin cebi de yok.

 
Toplam blog
: 175
: 775
Kayıt tarihi
: 20.10.07
 
 

9 Eylül Üniversitesi Maliye bölümü mezunuyum. Şiir dünyam, bir tane kitap çıkaracağım dedim ve  b..