Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
817
 

Kızarmış Armutlu Pastalar

Kızarmış Armutlu Pastalar
 

Hem kolay hem de hafif bir meyveli bir tatlı arayışında iken, dondurma için hazırladığım kızarmış meyvelerin,muhallebi ile sunumunun hoş olacağını düşündüm.Sunum için biraz düşünüp ,bisküvileri de katınca harika bir tatlı ortaya çıktı.Üstelik dün akşam ikinci kez yapmak için mutfağa geçtiğimde yalnızca 15 dk.'da hazır olması da süper.Mutlaka ama mutlaka deneyin derim!..

Malzemeler:

armutlu sos:

2 adet büyük boy armut 1 yemek kaşığı tereyağ 1/2 su bardağı portakal suyu 1/2 çay bardağından az şeker kreması: 1lt. süt 1,5 çay bardağı toz şeker 1 su bardağından 1 parmak az un 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağ ayrıca: 1 paket kakaolu piknik bisküvi 1/2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı tereyağ 50 gr. herhangi çeşit çikolata+ 1 tatlı kaşığı su
    İlk işlem olarak armutların kabuklarını soyup,küp şeklinde doğrayın.Orta büyüklükte bir tavaya tereyağını alıp eritin.Üzerine armutları ilave edip,karıştırarak hafif kızartın(bıraktığı suyunu çekip pembeleştirin).Şeker ve portakal suyunu ekleyip,suyunu çektirin.Küçük cam kase veya fırın kaplarınızı ıslatın.Üzerlerine armutlu karışımı paylaştırın. Krema için tereyağ dışındaki tüm malzemeti karıştırıp,pişirin.Tereyağını ilave edip,eritin.Armutlu karışımların üzerine paylaştırın.(üzerlerinde bisküvi karışımı için az boşluk bırakın) Az ılıyınca,bisküvileri mutfak robotunda veya blenderde öğütün.Erimiş tereyağını ilave edip birkaç saniye daha çalıştırın.Birer kaşık üzerlerine paylaştırın.Kaşığın tersi yardımı ile baskı uygulayarak,bisküvileri sıkıştırın. Servisten hemen önce buzdolabından çıkarıp,küçük bir bıçak yardımı ile bisküvileri hafif kanarlardan oynatın.Tatlı tabağını üzerine kapatıp ters çevirin.Böylece armutlu kısım üste gelecektir. Bir çay demliği buharında veya su buharında çikolatayı az su ile eritin.Üzerlerine hafif gezdirin.

Not:Zannediyorum,armut yerine elma,şeftali gibi meyveler kullanılabilir.Şeker miktarı meyveye göre değiştirilir.

Sofra 22'den


http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=377

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 37
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 2810
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster