- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kızarmış pilav
internetten alıntı
1/2 Pilavlık pirinç
200gr mantar
4 adet havuç
Taze zencefil (isteğe göre)
4 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 bağ taze soğan
tuz
2 yumurta
Yapılışı
Pirinçleri tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su koyun. Diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Dinlenmeye bırakın. Mantar ve zencefili ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin. Zeytinyağını tencereye koyun ısıtın. Mantar zencefil ve sarımsağı iyice kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve ayrı bir tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Diğer yanda demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Taze soğanları çok ince kıyın ve son olarak ilave edin ateşten indirin sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun. Sağlık ve huzurla kalın.