Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kızarmış pilav

Kızarmış pilav
 

internetten alıntı


1/2 Pilavlık pirinç

200gr mantar

4 adet havuç

Taze zencefil (isteğe göre)

4 diş sarımsak

1 su bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı elma sirkesi

1 bağ taze soğan

tuz

2 yumurta

Yapılışı

Pirinçleri tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su koyun. Diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Dinlenmeye bırakın. Mantar ve zencefili ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin. Zeytinyağını tencereye koyun ısıtın. Mantar zencefil ve sarımsağı iyice kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve ayrı bir tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Diğer yanda demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Taze soğanları çok ince kıyın ve son olarak ilave edin ateşten indirin sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun. Sağlık ve huzurla kalın.

 
Toplam blog
: 77
: 789
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..