Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '08

 
Kategori
Deneme
 

Kızdırmayın beni

Kızdırmayın beni
 

<ı>

Müjde müjde! Spor yazarı oluyorsunuz!
Bunun için yapacağınız tek şey; Yorumunuzu yazıp, altına resminizi, isminizi, soyadınızı, adres bilgilerinizi ekleyip milliyet.com.tr adresine yollamanız.*
Milliyet internet sayfasında okuduğum bu haberle hemen yerimden fırlayıp yapabileceklerim hakkında ufak çapta bir araştırma yaptım. Sanki üstesinden gelebileceğim bir şeymiş gibi geldi bana! Niye olmasın ki dedim kendi kendime! Hüseyin Üzmez ve yaptıklarına üzülmezler için yazılan yorumlardan daha sevimli bari…

Bunun için geriye dönüp, spor yazarlığını denediğim ve yazdığım yorumlara uzun uzun göz attım.
Sonuç mu?
Kararsızım! Vallahi ne diyeyim, okuyun siz karar verin!

Avrupa arenasından mutlu dönen Cim Bom ve umutlu dönen Fener’in yarın ki derbisi için;
Fener ve Cim Bom'un son Avrupa maçlarında az da olsa bir toparlanma sürecine girdikleri görüldü. Bu bizi yanıltmasın. Çünkü Türk futbolu ve futbolcusu Fatih Terim'in kaprisleri ve kulüp yöneticilerinin yanlış tercihleri nedeniyle istikrardan uzak adeta günü kurtarma peşindedir. Milli takım deneme tahtasına döndüğünden sağ giden hasta, neşeli giden yasta dönüyor. Bu hafta sonu karşı karşıya gelecek ezeli iki rakipten ayakta kalan olmayacaktır. maçın kaderi hakem ve kalecilerin elinde olacak diye düşünüyorum. Moral depolamak için galibiyet yetiyorsa sözüm yok ancak maksat iyi futbolsa, moral depolamaktan vazgeçtik inşallah moraller bozulmaz.

Çocuklar üzerinde ki Ebeveyn baskıları için;
Baskıcı Fenerliler yüzünden, Cim Bom’lu prensesimiz BJK'li olmuş ha! Bu haklı bir tepki ama geçicidir inşallah! Haydi prenses, sarı kırmızı renkler seninle daha sıcak olacak, özletme kendini...

Hakan Şükür ve Harmandalı ekibi için;
Öncelikle sonuçtan ve de yazınızdan çok keyif aldım bu bir. Brezilya milli takımının hurdalığı haline dönen Fenerbahçeli futbolcular ve taraftarlarına da diyeceğim odur ki; yiğidin harman olduğu yerde yengeç dansı sökmez ille de harmandalı oynanır bu iki. 25 senedir bu kupayı alamayışınızı da Hakem Cüneyt Çakır mı engelledi acaba bu da üüüüüüç!!!

Galatasaray’a dizilen methiyeler için;
Her zaman ilkleri yaşamak ve yaşatmak bir ayrıcalıktır. UEFA kupası gibi. Süper kupa gibi, Üst üste üç ve dört kez şampiyon olmak gibi. İlk defa üç yıldız takmak gibi... Say say bitmez daha ne olsun.

Aziz başkan ve Zico’ya dizilen methiyeler için;
Son on yılın analizini yaparken kendi pencerenizden gördüklerinizde gerçeklik payı olduğu muhakkak! Bunu özellikle kulübün yapısal ve yeni kaynak yaratma becerisinde açıkça görüyoruz. Diğer yandan; FB'yi, Sayın Yıldırım ve Sayın Zico'yu son on yılın en başarılı kategorisine koyduğunuzda insanın aklına söyle bir soru gelebilir. Acaba biz son on yıldır Patagonyada mı yaşıyorduk yoksa sayın blog yazarımız emekliliğinden sonra hiç Kadıköy dışına çıkmamışmıydı?

İsviçre spor medyasının yaygarası için;
spor sadece gösteri amaçlı değil aynı zamanda ahlaki açıdan da çok önemli bir etkinliktir. Zaman zaman Avrupa basınında ipe sapa gelmez şeyler çıkıyor. Karşılık verdiğiniz zamanda barbarlıkla suçlanıyorsunuz! Yine de altta kalmamak lazım onlara anladıkları dilde cevap vermek gerekir. Zaten Sayın Terim’de bir güzel cevabını vermiş.

Fenerin UEFA kupasına vedası için;
"kuş taşa çarptı" diye UEFA şampiyonluğunu bile küçümsemediler mi? Ama görüldü ki fazla kibir ve kompleks hep sahibine zarar vermiştir. Bravo cim bom, bravo.

Bülent Uygun için;
işe bakın! Kimse cuma namazına gidenlere bir şey demiyor, aksine cumaya gittiğini iddia edenler gitmeyenlere bir şeyler diyor. Gereksiz bir gevezelik diyorum sadece.

FB’nin Arsenal mağlubiyeti için;
3-5 milyon Fenerlinin hayata küserek evde ve işte depresyona gireceğini tahmin etmekteyim. Evde ve işte kendinize mukayyet olun derim.

FB’nin İnter galibiyeti için;
Lig 6.cısı oldukları zaman bile kendilerine toz kondurmuyorlar, şimdi ise yanlarına yanaşılmaz havalarından... En iyisi mi bekleyip görelim sonra iki satırda biz yazarız herhalde

Türkiye kupası için;
Fortis Türkiye kupası için her yıl geçerliliğini koruyacak bir belge olmuş. FB' nin bu yılda şansı yoook!! FB bu kupayı en son aldığında ben yeni evliydim, şimdi torun bekliyorum inşallah...

Aziz başkanın “Yılın Spor Adamı” seçilmesi için;
Allahım aklımıza mukayet ol...

2007–2008 Süper ligde ilk yarı için;
Yöneticilere ve Kalli'ye sormak lazım en yakın takıma 7 puan fark atmışken, nasıl oldu da ilk yarıyı ikinci olarak bitirmeyi başardılar. Kime ne kötülük ettikte başımıza böyle kifayetsiz yöneticiler verdin Allahım?

GS’nin 2007–2008 lig şampiyonluğu için;
Büyüklük kompleksinden arınmış bir Galatasaray şampiyonluğu hak etti… GS dar kadro ve kısıtlı imkânlarla büyük iş başardı. Kalli ile Lincoln'e çok güvenmiştik ama görüldü ki onlarsız da pek ala olabiliyor. Keramet Polat başkanda mıdır nedir? Her ne olursa olsun tüm sıkıntılara ve Fenerlilerin böbürlenmelerine karşın zoru başaran futbolcu ve teknik heyete teşekkürler. Kutlu olsun.

Kanallar arası yorumcu transferleri için;
Türk futboluna hiç bir katkısı olmayan ve sadece fanatik yorumlarla fanatizm ve holiganizmi körükleyen kafası karışık insanların, kafa karışıklığından başka işe yaramayan uçuk kaçık teorilerle zırvalıklarından ibaret programlar!!! İzleyenlere sabırlar...

Peki? Ne karar verdiniz?
Ben söyleyeyim…
Cevabınız başlıkla aynı değil mi?
Biliyordum zaten ben spor yazarı olamam!
Olsun!
Üzmez ve üzülmezleri yazacak birileri de lazım, değil mi?

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..