Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '21

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

KIZILAY HAFTASI

 

 

 

Her yıl geleneksel olarak 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası kutlanmaktadır. Bu yılda yine bu hafta içinde aynı gelenekler sürdürülecektir. Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından alınan bir kararla Türkiye genelinde 81 il ve Kızılay Şubesi bulunan tüm ilçelerde kutlamalar yapılacaktır.

 

Medyadan aldığımız bilgilere göre 81 il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak kutlanacak bu Kızılay Haftasında 170 binden fazla gönüllüsü aracılığıyla bu Kızılay Haftasının anlam ve önemi bağlamında hizmet vereceklerdir.

 

Bilindiği gibi Kızılay, 1868 yılında kurulmuştur. Bu tarihten bu yana insanlarımızın acılarını azaltmak, dindirmek, din, ırk gözetmeksizin yardımlarına koşmak, toplumsal ve sosyal yaşamları konusunda yardımcı olmaktır. Kızılay Haftasında birçok etkinlikler ve sosyal faaliyetler, sempozyumlar düzenlenecektir.   Okullarımızda resim, şiir ve kompozisyon gibi konularda çeşitli yarışmalar düzenlenecektir. Kızılay Haftası’nda yapılan etkinliklerde 1943 yılından bu yana Kızılaycılık kültürü yaşatılmaya çalışılıyor. 2021 yılı yurt genelinde 81 il ve tüm ilçelerimizde Gönüllülük Yılı olarak kutlanacaktır. Kızılay’ın amacı yurt içinde ve yurtdışında meydana gelen tüm felaketlerde insani yardımda bulunmaktır. Bizler de vatandaş olarak elimizden geldiği kadar maddi ve manevi yönden bu yardımlara katkıda bulunmak bir insani görevimizdir. Bir yerde bu bir vatandaşlık görevimizdir.

 

Dinimizde de bu konuda yardımcı olmayı emreder, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed ( A.S.) “ Komşusu aç uyurken, tok yatanlar bizden değildir” sözü yardımlaşmanın en güzel örneği değil midir?

 

Kızılay’dan söz ederken, bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Şanlıurfa’dan Söke’ye gelmiş bulunuyorum.  Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapıyorum. Kızılay Şubesi Söke okullar arasında ve yetişkinler arasında bir şiir yarışması düzenlemişlerdi. Ben de daha önce yazmış olduğum  “KIZILAY MARŞI”  şiirimle bu yarışmaya katıldım. Yapılan değerlendirme de   “ Kızılay Marşı” adlı eserime birincilik ödülü layık görüldü Söke Belediyesinde yapılan bir sade tören sırasında; o yıllarda Belediye Başkanımız olan Sayın Mehmet Semerci tarafından bana bir plaket takdim edildi. O yıllarda Söke’de ilk olarak aldığım bir ödüldür.

 

Anılan törende ilçenin erkânıyla birlikte eski Kaymakamımız Sayın Nazmi Kahraman ve bazı daire müdürleri vardı. Bu benim için unutulmaz bir hatıradır. O günlerde aramızda bazı dostlarımız birer kır ata binip bugün yok aramızda. Vefat edenleri rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlıklı günler diliyorum. Sözü fazla uzatmadan Kızılay Haftası boyunca emeği geçenlere başarılar diliyor ve adı geçen  “Kızılay Marşı “ adlı şiirimi sizler paylaşmak istiyorum:  

 

 

              KIZILAY MARŞI

 

Vefalı bir topluluk her yurttaşın başında

En şerefli kuruluş Kızılay’dır Kızılay

Barışta ve savaşta düşkünlerin aşında

Sağlık, huzur, kuruluş Kızılay’dır Kızılay

 

Verelim biz el ele Kızılay’a üye ol

Kara günün dostudur, kurucular çok sağ ol

 

Felakette, depremde, yangın, ölüm ve selde

Yardımına koşuyor en öndedir Kızılay

Merhamettir, şefkattir, fedakârdır Kızılay

Ne din, ne ırk gözetmez, ak gündedir Kızılay

 

 

Verelim biz el ele Kızılay’a üye ol

Kara günün dostudur, kurucular çok sağ ol

 

 

Kızılay’ın gayesi hizmettir insanlığa

En acı günümüzde karşımızda Kızılay

Tüm dertleri paylaşır, ışıktır karanlığa

İnsanca bir davranış, marşımızda Kızılay

 

Kara günün dostudur, kurucular çok sağ ol

Verelim biz elele Kızılay’a üye ol… ( 1 )

 

                                 Abdülkadir GÜLER

 

NOT: 1986 yılında Söke Kızılay Şubesi Kızılay Konulu bir şiir yarışması yapılmıştı. Bu şiirim Söke genelinde birinci oldu. Söke Bağarası Lisesi Müzik Öğretmeni Seyfettin Kaya tarafından bestelendi ve bu şiir Söke Kızılay Şubesine armağan edilerek Şairine bir plaket takdim edilmiştir. Ekim- 1986, Almış olduğum Teşekkür Belgesinin altında Başkan Alâeddin Enginsu ve 2. Başkan Zeki Kemiklioğlu’ nun imzaları vardır.

 

  • Harran’da Atatürk Çiçeği / Şiirler,

    Abdülkadir Güler, İzmir 1986

 

 

 

       Abdülkadir GÜLER

       31 Ekim 2021- SÖKE 


 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..