Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '08

 
Kategori
Haber
 

Kızılay aromalı soda işine girmiş!

Kızılay aromalı soda işine girmiş!
 

Bir süredir birkaç TV kanalında Kızılay ‘ın vişne aromalı maden suyu reklamları dönüyor. Dikkatinizi çekmiştir, zira bu aromalı soda sektörü patladı. Patlayacağı birkaç sene öncesinden belliydi. Kanadalı bir firma dan ithal edildi ilk olarak, yanılmıyorsam yaklaşık 10 sene önce. Anormal yüksek fiyatla satılıyordu şişesi. Çok sevmiştim daha ilk içişte. Böyle şeyler yokken, soda ile vişneyi karıştırıp içerdik (bu işe o zaman girmek aklımıza gelseymiş)

İnsanın aklına Kızılay ın bu sektörde ne işi var sorusu geliyor hemen. Zaten maden suyu üretiyordu, ürün çeşitlendirmesine gitmiş diyebilirsiniz. Peki sanki kar odaklı bir kurum gibi, ilk 500 firma ile yarışırcasına dönen reklamlar nedir? Bu reklamların ciddi maliyetleri vardır ve Kızılay kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür.

Sivil toplum örgütleri "iktisadi işletme" adı altında kar amaçlı işler yapabilmektedirler. Kızılay bunu daha da ileri götürmüş, mükemmel bir ticari işletme gibi TV reklamına çıkmış, üstelik gazete ilanlarıyla da bayilikler vereceğini duyurmuş.

Benim sade vatandaş olarak kafama takılan, bu iktisadi işletmenin karlarının nereye ve nasıl harcandığının hesabı nasıl veriliyor. Esas amacı toplum kaynaklarını afet zamanlarında yardıma muhtaç insanlara aktarmak ve toplumun afetle mücadele kapasitesinin güçlendirmek olan Kızılay’ın, bu konularla ilgili TV’de yayınlanmış bir sivil toplum bilinçlendirme ve bilgilendirme projesi yürüttüğünü hatırlamıyorum.

Aromalı soda dan kazanılan karların, afet konusunda toplumu bilinçlendirme projelerine aktarılmasını umut ediyoruz.

 
Toplam blog
: 144
: 1429
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

ODTÜ İşletme mezunuyum, felsefe bölümünde master eğitimi aldım, uzun yıllar bankacılık ve finansm..