Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Kızımız Demet, Oğlumuz Polat ve klonlanmış gençlik

Kızımız Demet, Oğlumuz Polat ve klonlanmış gençlik
 

İmaj herşeydir, kişilik hiçbir şeydir


Markayı kişiliğinin bir parçası haline getiren, birbirini Cekss! türü takma adlarla çağıran, dünya görüşü Tarkan'ın poposu ile çizdiği çemberin içine sıkışmış kalmış bir garip gençlik oluştu.

Gençler artık “imaj herşeydir, kişilik hiçbir şeydir” yolunda hızla ilerliyor.

Oğlan Kurtlar Vadisi'ndeki Polat, kız Demet Akalın. Konuşulan lisan, Amerikanca'nın Türkçe karşılığı.

Giyim tarzları, konuşmaları, özentileri ile Demet Akalın’dan klonlanmış Demetler, Polat Alemdar’dan klonlanmış Polatlar her yanı sardı.

Bu klonlanmış ceks tarzı gençlik, benim neslimin çocukları. 1980 sonrası apolitize edilen biz anne ve babaların çocukları. Maalesef çocuklarımızı özgür düşünmeye, okumaya, irdelemeye yönlendiremedik. Gençlik içindeki enerjiyi boşaltmak için farklı yönlere saptı. Medya da en büyük etken oldu. Zaten istenilen bu değil miydi?... Düşünmeyen, eylemsiz, kişiliğini yitirmiş, marka bağımlısı bir gençlik yaratmak.

Amerikan hayat tarzı; Avrupa’ya bile elli yılda girerken, Türkiye’ye son yirmi yılda jet hızıyla girdi ve hemen hemen tüm gençliği esir aldı .

Suçlusu kim? Tabiki bizler, medya, ana babalar, politikacılarımız…Memleket sorunlarına duyarsız, tuhaf konuşan, garip tavırlar içinde bulunan, kendi kişiliğini oluşturmak yerine medyadan kendilerine uygun gördükleri kişilikleri bire bir taklit eden günümüz gençliğinin yaratılmasında hepimiz suçluyuz.

Demet Akalın’dan klonlanmış Demetler, Polat Alemdar’dan klonlanmış Polatlar ile Türkiye nereye kadar gidebilir?

Diğer yanda, gerici hareketler ve zaten toplumsal yapımızda var olan geleneksel ahlak anlayışı ile bir kısım gençliği tarikatlara kaptırdık. Doğuda hiç ilgilenilmeyen, mezradaki gençlik ise terör örgütü tarafından kandırılarak dağa çıkartıldı.

Tabi birde sosyal gerçekler söz konusu ; 12 milyon gencin 5 milyonu ne okula gidiyor ne de bir işi var? Bu gençliğin geleceği ne olacak peki?

Hani hep diyoruz ya; geleceğimiz gençlerimize emanet…Hangi gençliğe emanet?

Son yıllarda biz bu toplumu iyice yitirdik. Bundan sonra toparlanmak kolay mı? Kesinlikle çok zor. Küresel yaklaşımlar o kadar etkin ki, şu anda değil politik bir gençlik, sadece kişiliği oluşmuş bir gençliği eğer sağlayabilirsek ki bu da uzun bir süreç, ancak Türkiyemiz 20-30 yıla kadar toparlanacaktır.

Anne babalara , eğitimcilerimize ve medyaya çok iş düşüyor. Bu gençliği nasıl yozlaştırdı isek, hep beraber toparlamak da görevimiz olmalı.

Herkes , bu klonlanmış gençliğin bu hale gelmesine sebep olan herkes düşünerek atmalı adımlarını…ama birkere değil, bin defa düşünerek atmalı.

Gençler, lütfen kendinize sahip çıkın. Türkiye'nin size ihtiyacı var.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..