Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '12

 
Kategori
Spor
 

Kızları alın maçlara!

Kızları alın maçlara!
 

Hanım taraftarlar, Göztepe-Rizespor maçındaki destekleriyle gururlandırdılar.


İzmir, dün akşam Atatürk Stadyumu'nda oynanan Göztepe-Çaykur Rizespor futbol müsabakası ile sadece hanım seyircilerin tribünde olduğu bir maçı ilk kez tecrübe etti. Hanımların son derece yoğun ilgisinin olduğunu ve takımları için maçın başlama düdüğünden bitişine kadar ısrarlı tezahüratlarını anlatmak son derece hoş oluyor.

Yakınlarımı bu maça davet edip onlara stada kadar eşlik ettiğimden bir maç boyu stadın dışındaydım. Bir erkek olarak gözlemlemek istediğiniz, ayrıntılarını canlı gözle görmek istediğiniz bir spor olayını dışardan takip etmeye mahkum edilmeniz her ne kadar hoş olmuyor ise, hanımlarımızın erkek hegamonyasını bozup tribüne çıkarak takımlarına olan sevgi bağlarını ifade etmelerini izlemek de çok daha hoştu.

İzmirli hanımlar her zaman olduğu gibi yine kendilerine ne görev düşüyorsa, idealist davranıp orada olmayı tercih etti. Gerekeni de en güzel şekilde yerine getirdi. Hatta erkeklerden çok daha güzel, nazik, medeni ve usturuplu biçimde bunu gerçekleştirerek birtakım dersler verdi. Bu güzel dersi televizyon ekranından takip ederken gururlandım ve mutlu oldum.

Ayrıca ifade etmeden geçemeyeceğim konu maça gidişte ve dönüşte yolda ve toplu ulaşım araçlarındaki birbirlerine ve yolculuk yapacak başka insanlara olan saygıları, kendilerine olan özgüvenleri, tertemiz ve renkli görüntüleriyle gıpta ettiğim bir ortam yakalandı. Keşke bu görüntülerden erkek toplumu da nasibini alsa ve özellikle genç yaştaki seyirci grupları yaşıtı olan genç hanımlardan birtakım dersler çıkarsa...

Dün gece yaşanan güzel görüntülerin yaratıcısı olan başta hanımlarımızı ve velileriyle gelen küçük kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyor, bu güzel görüntülerin erkeklerimize de örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Herşeyin iyisini yapan kadınlar yine yapılması gerekeni en iyi şekilde yerine getirmiştir.

Bir Erkin Koray şarkısı askerdeki özlemini dile getirerek sevdiğini yanında görmek istediğinden "kızları da alın askere" diyor ya; bizde bu güzel ortama hayran kaldık. Bu yüzden siz bundan sonra sadece "kızları alın maçlara"...

YAKIŞMADI!

Maçın ardından evimize yönelmek üzere İzmir Metro'yu tercih ettik. Metro istasyonuna girişlerde ve istasyon içindeki beklemelerde hep bir ağızdan marşlar söylemeye devam etti hanımlar. Ancak bu güzel rüya ne yazık ki, metro gelene dek sürdü. Nedeni ise, aynı saatlerde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş futbol müsabakasını izleyen ve ardından metroya binen bir grup kendini bilmez Beşiktaşlı taraftarın davranışları! Metroda, Üçyol'a kadar ıstırap çektirip rahatsız ettikleri yetmiyormuş gibi istasyon çıkışındaki kaba davranışları ve şiddet içeren nidaları, evine giden bir grup Göztepeli hanım taraftarı rahatsız etmiş olacak ki, kabaran İzmirlilik gururlarıyla İstanbul takımlarını destekleyen İzmirlilere tepki göstermek adına yine gayet usturuplu bir şekilde protestolarını dile getirir bir marşı hep bir ağızdan söylediler. Ancak ne yazık ki medeniyetten nasibini almamış bir taraftar, hanım taraftarı azarlamak ve erkeklik taslamak şöyle dursun bulunduğu grubu tetikleyerek Göztepe aleyhine küfürlü tezahüratlarıyla hanımları susturmaya çalışarak kendine yakışanı yaptı! Metro istasyonundaki özel güvenlik görevlerinin ve orada bulunan polis memurlarının bu duruma müdahale etmemesi ülkemizdeki medeniyet seviyesini gösteren canlı bir örnek olmuştur.

Bu davranışta bulunan arkadaşımıza ancak şu söylenebilir. Bir erkek olarak yaptığın ve beraberinde arkadaşlarınızla yaptığınız bu davranış ne erkekliğinizin onuruna, ne ahlakına ne de karakterine yakışmadı. Size yakışan tek şey bunların aksi olmuştur!

İşte bu yüzden yine bir kez daha söylüyorum. "Kızları alın maçlara"...

 

Çağrı Gruşçu
Milliyet Blog, İzmir Yazarı

 
Toplam blog
: 12
: 792
Kayıt tarihi
: 20.11.11
 
 

DEÜ Kamu Yönetimi mezunu. EXPO 2015 İzmir Yürütme Komitesi Uzmanı olarak görev yaptı ve Proje Dan..