Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kızlarımız okudu, yabancı damatlar kapıda...

Kızlarımız okudu, yabancı damatlar kapıda...
 

Kızlarımızı okuttuk, peki şimdi neredeler?

Örf, adet, geleneklerimizi alıp, Türkiye Cumhuriyet' inin aydınlık yüzü sayesinde kızlarımızı okuttuk. Maratonlar içerisinde, kazanmaları, birinci gelmeleri için motivasyonlarını eksik etmedik. Hep güçlü olmalarını öğütledik, güçsüz olamazlardı, ağlayamazlardı.

Güçlendik, dereceler aldık, "daha iyi" için çalıştık, hep daha iyisinin olduğunu ve yapabileceğimize inandık. Bir yarıştır bitmedi, rakipler, nedenini hiç anlamadım, mantıksız geldi hep ama, hep erkeklerdi. Erkeklerden daha iyisini ortaya koymak için daha çok çalıştık, daha çok emek harcadık.

Çok iyi üniversiteleri kazandık, dünya görüşümüz genişledi... Türkiye yetmedi, dar geldi. Türk erkekleri de olmadı... Anlamadık, anlatamadık derdimizi, anlaşamadık...
Yeter artık diyenler, yurt dışına gitti. Master, doktoraya ya da iş için. Hayallerin peşinden koşacak kadar güçleri vardı. İyi aldıkları eğitimleri sayesinde ne yüksek lisansa kabul almakta zorlandılar, ne de iş bulmakta.

Çok kültürlü ortamlarını da yadırgamadılar, alıştılar. Farklı kimliklerden kişilerle tanıştılar, erkek arkadaşları oldu. Kanadalı, Meksikalı, Avustralyalı, Yunanistanlı erkekler Türkiye'ye geldiler ailelerle tanışmaya (kız istemeye). Böyle olsun isterler miydi? Geri dönerler mi? Geri dönerlerse ne iş yaparlar? Çok zordu, arkalarına bakmadan devanm ettiler... Geri dönüşü olmayan bir yoldu belki ama "Hep ileri, devam!"
Çocuklarının dinini, kimlik karmaşasını, yaşayacakları ülkenin, "geleceğin" bu kadar belirsizliğini kaldırabilirler miydi acaba?

"Kilisede yarım saat o Ortodoks evlilik seramonisine nasıl dayanacağım?", "Kanada'da kalmak istemiyor, Hollanda'da arkadaşlarının, ailesinin yanına taşınmak istiyor, ben nasıl dayanacağım peki?", "Ben çocuklarım Müslüman olsun istiyorum, asimile olacaklar!" ,"İstanbul dünyanın en güzel, kalbimin en yakın, aklımın en uzak olduğu yer" karmaşını çözebilirler mi?

On, yirmi yıl sonra neler olur biter bilmiyorum ama bana sorarsanız, her şeyi başarır, her güçlüğün altından kalkar bizim kızlarımız, güvenim sonsuz.

 
Toplam blog
: 24
: 2395
Kayıt tarihi
: 07.09.06
 
 

Yazılımcı. Koç Üniversitesi Matematik bölümü mezunu. Boğaziçi Üniversite Mühendislik ve Teknoloji Yö..