Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kızlı - Erkekli Yaşarız

Malum seçimler yaklaşıyor, politika kazanı kaynamaya başladı. Demokrasi diyerek geldiler, sonra vergilerinizi toplayıp elektrik götürmedikleri köylere buzdolapları dağıttılar, din diyerek geldiler, birilerini peygamber ilan ettiler, şimdi de ahlak diyorlar ve kadınları siliyorlar.

Bu halk ne zaman uyanacak sorarım. Başımıza geçenden hesap sormamız dokunulmaz olmaları dolayısıyla madem engelleniyor, bende size soruyorum ne zaman koyun gibi güdüldüğünüzü fark edeceksiniz?

Öyle günlere geldik ki, artık sadece kendimizden değil, birbirimizden de sorumluyuz. Komşularımızı gammazlamak yerine hakkı yenenin hakkını savunmak zamanıdır. Madem ki bu demokrasidir, o halde artık gözünüzü açınız, bazılarımızın verdiği yanlış kararlar yüzünden hepimizin geleceği karanlıklar altında kalmasın.

İşte bakın büyük abi evinizi gözetliyor, yatak odalarınızda olanlar için sizlerden hesap soruyor ve maalesef bazılarımız buna alkış tutuyor.

Bıraktık işsizliği, yolsuzluğu, eğitimi, sağlığı, güvenliği geldik kızlı-erkekli kölelik muhabbetlerine. O zaman sorarlar şimdi adama, hani bacıların vardı güvendiğin, hani sende bir zamanlar civanım delikanlıydın(!!), bacılarına mı güvenmiyosun, yoksa delikanlı gençlerine mi?

Bilim adamların proje yapar destek vermezsin, evliliğe teşvik primi veriyosun hayırdır. Gençler hemen askerliğini tamamlasın gelsin diye yine düzenlemeler yasalar çıkartıyosun. Üçer tane çocuk istiyosun...

Ben senin derdini anladım civanım.. Sen toplumu idare etmek istiyosun, kimse ses çıkarmasın istiyosun, insanlar aile telaşına, ekmek telaşına düşsün, işini kaybetmekten korkar olsun, sana köle olsun, sende rahat rahat soygun yollarında, durmak yok yola devam.

Plan güzel, düzen de güzel, ama unuttuğun şeyler var kardeşim. Bir kere adam iş nedir bilmiyor ki iş telaşına düşsün, bu ülkenin 7de 1'i işsiz, 7de 2'si emekli, gerisi basit zaten gençler var, bide senin tayfa. Sonra bu mükemmel eğitim sistemiyle yetişen gençler öyle aşiret gelini gibi, ağanın yağız torunu gibi erkenden evlenmez. Kariyeri var, evi var, arabası var, işi gücü, dıdısınındıdısı var...

Senin plan tutmaz da işte sorun bizde, bazılarını kandırıyosun. 

Olsun artık, iyi günü de kötü günü de kızlı-erkekli yaşarız napalım..

 
Toplam blog
: 21
: 608
Kayıt tarihi
: 31.07.13
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisiyim.. Toplumbili..