Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '13

 
Kategori
Aile
 

Kızlık soyadını kullanan bayanlarınn bilinçaltı.

Kızlık soyadını kullanan bayanlarınn bilinçaltı.
 

Son zamanlarda, bayanlar kızlık soy isimlerini de kullanmaya başladılar. Genelde kendini sosyal ve medeni görenler sıraya girdiler. En azından sosyal paylaşım sitelerinde kızlık soy isimlerini de kullanıyorlar. Son yasalar buna izin verdi.

Bunu, eski arkadaşlarını bulmak babından nette kullanıyorlarsa diyeceğim yok, makuldür. Eğer nüfus cüzdanlarında da bunu yapıyorlarsa büyük yanlış yaptıklarının farkında değiller.

Evlendiği insanı gerçekten seven, ona saygı duyan, onunla bir hayatı paylaşmaya kendini adayan ve koçasına gerçekten varan bir bayan bunu yapmaz. Bunu yapan için gösterir ki hepsi yalan. Bilinçaltında böyle bir varış, böyle bir sevgi yok demektir. Bu aynı zamanda eşine de sevgisine de saygısızlıktır.

Gerçekten seven biri kendini eşine adapte etmiş demektir. Onu kabullenmiş demektir. Onunla bütünleşmiş demektir. Ama ruhen o bütünleşmeyi kabullenmeyen biri böyle bir ikilemi ortaya koyar. Hala kendini eşine ram etmemiştir. Kocaların buna sessiz kalması ise sorun çıkarmamaktır. Aslında genel olarak erkeğin hoşlanmadığı/hoşlanmayacağı bir durumdur.  Aklı kesmeyenler başka.

Kocaların şu soruyu sorma hakkı doğar: sen benim olmayı kabul ettin mi etmedin mi? Cevap: ettim. Soru: e bu ne? Sen hala babanın evindesin? Hala benim aileme tam olarak girmeyi kabul etmemişsin? Hala kararsızsın...

Böyle bir durumda eşler arsında hala bir bütünlük gerçekleşmemiştir. Sosyologlar, psikologlar ve toplum bilimcileri bir gün bunu ciddi ciddi tartışacaklardır. Ve hatta bir bakmışsınız bu, eşler arasında ciddi soruna bile sebep olabilecektir; “sen benim nüfusuma bile girmeyi hala kabullenememişsin. “ diyecekler.

Hele de yaşamına İslami ölçülerle yönverenlerin bunu yapması islamdan bihaber olduklarını göstergesidir. İslamdan işine gelenleri almaları demektir. İslamda kadın-erkek hukunu iyi okumalarını öneririrm!

Eşinizle bir bütün olun. Bu bütünlük ne kadar iyi sağlanırsa o aile o kadar sağlam olur.  

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..