Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Kızlık zarı bozulmamış, geeeççç...

Kızlık zarı bozulmamış, geeeççç...
 

Görsel,www.yeniada.com'dan alınmıştır.


İstanbul'da, zihinsel engellilerin devam ettiği bir okulda eğitim gören Down sendromlu 18 yaşındaki Ö.Ö., karnının ağrıdığını söyleyince ailesi tarafından doktora götürülüyor. Muayenede hamile olduğu anlaşılınca, anne ve babası polise başvuruyor ve böylece soruşturma açılıyor. Kartal Adli Tıp'tan alınan rapordan sonra  bebeğe kürtaj yapılıyor.

Raporda "Ö.Ö.'nün bakire olduğu, ultrason raporuna göre de gebe olduğu'" bilgisine yer veriliyor.. Cenin üzerinde yapılan DNA testinde ise bebeğin yüzde 99.99 ihtimalle genç kızın babası A.Ö.'den olduğunun tespit edilmesi üzerine baba cezaevine gönderiliyor. Burada bir ohhh çekiyoruz, aşağılık baba müsveddesi cezasını bulacak diye seviniyoruz.

Mahkeme kuruluyor, tabii bu sınırda kurulan jet mahkemeler gibi değil, basbayağı mahkeme. Babayı yargılıyor değerli hâkimlerimiz. Ö.Ö.'nün öğretmenini dinliyorlar şaşkınlık içerisinde. Öğretmen diyor ki;  kürtaj sonrası, bu olayı kimin yapmış olabileceğini genç kızın annesi A.Ö.’ye sordum, “Bilmiyorum, herkes olabilir, babası eve alkollü geliyor, babası bile olabilir”…diyor…

Baba A.Ö., Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Mahkeme babayı, “Vücuda organ veya sair bir cisim sokmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan 15 yıl hapisle cezalandırıyor. Mahkeme, yasada öngörülen cezanın en üst sınırından babayı cezalandırmış oluyor, sevincimiz katlanıyor, alkışlıyoruz.

Sonrasında dosya temyize gönderiliyor. Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nce, 1'e karşı 4 oyla verilen kararda, Adli Tıp'tan alınan raporda “Mağdurenin kızlık zarının ince kenarlı olup duhule müsait olmaması ve mağdurenin bakire olması” ifadelerinin yer aldığı hatırlatılıp, bu nedenle sanığın eyleminin “çocuğun basit cinsel istismarı” suçunu oluşturduğu belirtilmiş. Daire, “sanığın vücuda nasıl organ soktuğu açıklanmadan, çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan ceza verilemeyeceğini' belirtmiş. Şimdi baba, Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanacak. Belki çok az bir ceza ile kurtulacak.

Bu kızcağız özel görevliler eşliğinde verdiği ifadesinde babasını işaret etmiş. Detayına girmiyorum, çünkü mide bulandırıcı. Annenin öğretmene verdiği ifade var. Hadi bunları da geçelim. Allah aşkına bu kız hamile kalmış. Ortada tapu gibi Adli Tıp raporu var. Ayrıca ceninin %99.99 babadan olduğunu belgeleyen DNA raporu var. Bunlar nasıl görmezden gelinir?

Kızlık zarı suçun aydınlatılmasında elbette önemlidir ama bir bilirkişiye sormuş olsalar, eminim kızlık zarı yırtılmadan da hamile kalınabileceğinin nasıl olabileceğini ifade ederdi kendilerine.

Yeniden mahkeme kurulduğunda belki baba müsveddesi yeni ifadeler de ekleyebilir. “Down Sendromlu kızım beni tahrik etti, dayanamadım, ağır tahrik var, bu nedenle beraatımı istiyorum” bile diyebilir.

Aynı ceza dairesi Mardinli küçük N.Ç. olayında da vermiş olduğu kararla hala hafızalarda... Üzülüyoruz…  

11 Ağustos 2012

Kaynak: Milliyet Com.tr.

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..