Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Jinekolog Doktor Özlem Gültekin

http://blog.milliyet.com.tr/drozlemgultekin

30 Temmuz '17

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kızlık Zarı Dikimi İzmir

Kızlık Zarı Dikimi İzmir
 

Kızlık Zarı Dikimi


Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı dikimi, kızlık zarının yeniden oluşturulması için yapılan bir operasyondur.

Kızlık zarı dikimi, genellikle lokal anestezi ile yapılan, 20-25 dakika süren bir ameliyattır. Lokal anestezi ile yapıldığından, ağrı duymazsınız. Hem doktor/hasta ilişkisi, hem muayene sonucu, hem de talep edilmesi durumunda genel anestezi uygulanarak da yapılabilen basit bir operasyondur.

Kızlık dikimi, muayene koşullarında rahatlıkla uygulanabilen bir işlemdir. Keza talep edilmesi durumunda, hastanede de yapılabilmektedir.

Kızlık zar dikimi ihtiyacının bir çok sebebi bulunmaktadır. Bunların en başında gelenler, tecavüz, kandırılmalar, birlikte olduğu erkeğe aşık olup, karşı koyamama, at binme esnasında, zorlayıcı spor hareketleri sonucunda, düşme sonucu vajen içerisine sivri bir cisimin batması vb.

Bazı toplumlarda genç kızların evlilik öncesi ilişki yaşaması doğru bulunmamakta, kızlık zarının ilk gece kanaması, bakirelik ve daha önce ilişkiye girmemiş olarak kabul edilmektedir. Hatta kanama olmaması durumunda, cinayet dahi işlenmiş olduğu gerçeği mevcuttur.

Bu sebeplerin hangisi olursa olsun, kızlık zarı yırtılması, kızlık zarı bozulması her genç kızın kabusu halini almaktadır. Bu kabus, kişinin psikolojisini bozmakta, intihara kadar götürmektedir. Bu nedenle kızlık zarı dikimi yapan kişilere, tercihlerinden dolayı saygı duymak gerekir.

Kızlık zarı dikimi yaptıracak kişinin, öncelikle işinin ehli bir Kadın Doğum Uzmanına muayene olması gerekmektedir. Kesinlikle ve kesinlikle merdiven altı diye tabir ettiğimiz, ya da uzmanlığı olmayan ellerde yapılmasını önermemekteyiz. Merdiven altı yerlerde yapılan kızlık dikiminin, enfeksiyon riskini artırdığı, ciddi kanamalar yaşanmasına sebep olduğu, hatta ölüme kadar götürebildiği gerçeği medyadan sık sık duyduğumuz haberler arasındadır.

Kızlık zarı dikimi fiyatları her ne kadar ortalama bir fiyat aralığında olsa da, muayene sonucu tam olarak fiyat bildirilmektedir. Bu ücretler ülkemizde, şehirden şehire farketmektedir. İzmir kızlık zarı dikimi fiyatları ile Aydın kızlık zarı dikimi fiyatları arasında bile ciddi farklılıklar gösterebilir.

Kızlık Zarı Dikimi konusunda, aklınıza gelen her soru, bilgi ve de muayene olmak için benimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

Op. Dr. Özlem Gültekin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

https://www.drozlemgultekin.com.tr/hizmetlerimiz/kizlik-zari-dikimi-izmir/45/

 
Toplam blog
: 5
: 1637
Kayıt tarihi
: 17.07.17
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 5 yasında ilkokula başlayan ilk orta ve lise öğrenimini baba m..