Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '14

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kızlık Zarının Vajinismustaki yeri

Kızlık Zarının Vajinismustaki yeri
 

Kızlık zarı ameliyatları, cinsel ilişkiye girmek, vajinusmus


Kızlık zarı(Hymen) vajina girişini saran ve genelde alt taraftan kısmi kapatan bir zar yapısındadır.  Kızlık zarı(Hymen) en fazla ay şeklinde olmakla birlikte birçok diğer şekillerde de gözükebilir.

Vajinismus yani cinsel ilişkiye girememe durumuyla karşı karşıyasanız, öncelikle gerçek anlamda tanınız konmalı. Sonuçta hem sizde, hemde eşinizde bazı soru işaretleri oluşabilmekte. "İlişkiye girememe durumunu yaratan sorun ne?" diye düşünmektedirler. Anatomik bir nedenden dolayı mı, yoksa cinsellikle ilgili yanlış doğrularınızdan kaynaklanan bir durum mu? Sorununuz ne olursa olsun ilk yapmanız gereken bir kadın doğum doktoruna gitmeniz. Bu çok önemli çünkü ilk adımda yanlış veya eksik adım atarsanız, olası bir kızlık zarıyla ilgili problemi tespit edememiş olup, gereksiz sizi yoran ve sonuca ulaştırmayan vajinismus tedavileri alabilirsiniz.

Sonuçta kızlık zarını nadirde olsa yüksek kenarlı olması, kalın olması, septalı olması sizin ilişkiye girmenizi istediğiniz halde engellemektedir. Burada kızlık zarının normal denmesi halinde ve siz hala ilişkiye giremiyorsanız, vajinismusla geçireceğiniz süre sizi yıpratmadan uygun bir tedaviye başlamanız önemlidir. Bununla birlikte klinik tecrübelerimizden vajinismus hastalarımızın bir kısmına kızlık zarı normal denildiği ve bir çok vajinismus tedavisi alıp, çözemeyip bize başvuran hastalarımızın gerçektende kızlık zarıyla ilgili cerrahi müdahaleye gereksinimi olduğu tespit edilmiştir. O yüzdende problemlerinizin devam ettiği aşamada gerekirse ikinci bir kadın doğum uzmanından görüş almak son derece önemlidir.  Bunun dışında kızlık zarında ilişkiye girmekle ilgili hiç bir problemi olmadığı halde gereksiz kızlık zarı ameliyatları yapılmaktadır. Gereksiz yapılan kızlık zarı ameliyatları sonucunda vajinismus devam etmektedir. Kişi gereksiz zaman, para ve en önemlisi moralini kaybeder.

O yüzdende vajinismus sorununu yaşıyorsanız öncelikle vajinismusla ilgili tecrübeli bir jinekologdan görüş alması önemlidir. Çünkü vajinismus kolay çözülebilen bir hastalıktır, eğer kişinin vajinismusla ilgili gerçek nedeni net ortaya konursa.

Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
Kadın Doğum Uzmanı
Kaynak: http://www.vajinismusklinik.com

 

 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..