Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

Kızmak yok sayın başbakanım

Ülkemizin Başbakanı olarak, yaptıklarınızı da yapmadıklarınızı da eleştirmek, ifade etmek, yapılmayanların yapılmasını istemek, elbette bir vatandaş olarak hakkımız.

Yazılarımızda ağırlıklı olarak AKP hükümetini ele alıyoruz. Çünkü, Siz İktidarsınız, çünkü Siz her türlü yasaları yapacak, çıkaracak güçtesiniz. Ülkemizde Hükümet olmanın güçlüğünü önceki yazılarımda ifade etmiştim.

Bu ülke insanı, Sizden önceki siyasi partilerin tutum ve davranışını, ülkeyi idare ediş şeklini beğenmedi ki, Sizi büyük bir çoğunlukla İktidar yaptı.

Çünkü bu ülke insanı, artık boş sloganlara, boş vaatlere kanmamaktadır. Onun içindir ki, büyük bir çoğunlukla İktidar olabildiniz...

Ülke insanının, Sizlerden beklentileri vardı.

Ama bazı konularda, Halkın beklentilerine cevap veremediğinizi Siz de kabul etmelisiniz.Örnek vermek gerekirse;

Hortumcuların üzerine, maalesef ki yeterince gidemediniz. Yolsuzlukla mücadelede sanıyorum ki, siyasi bir rakip olarak gördüğünüz için sadece ve sadece GENÇ PARTİ BAŞKANI Sayın CEM UZAN'ın üzerine gittiniz.

Kaldı ki bu insan, güzel Ülkemize 400-500 civarında işyeri açmış, milyonlarca insanımıza iş ve aş vermiştir.

Cem UZAN ne yapmıştı.Vergi kaçırmıştı, usulsüzlük yapmıştı.

Peki mevcut sistem içerisinde, vergi kaçırmayanı ve de usulsüzlük yapmayanı var mı?

Devlete milyar dolarlar takan diğerlerine, niçin TMSF kanalı ile 10-15 yılda borcunuzu ödeyin denildi de, O insana benzer imkanlar verilmedi?

Şimdilerde, İktidarda olduğunuz 4 yıllık süreçte, gerekli yasal düzenlemeleri yaptık ve vergi kaçaklarının önüne geçtik diyebiliyormusunuz?

Hayır diyemezsiniz.Çünkü gerekli yasal düzenlemeleri TBMM'de çoğunluğunuz var olmasına rağmen yapmadınız.Yapmış olsaydınız, bugün manşetlere taşınan, inşaat sektöründeki kaçaklar olmazdı.

Devletin alacağına sahip çıktınız mı? Hayır çıkmadınız.Çıksaydınız, manşetlerde "100 kişlik vergi yüzsüzleri" yer almazdı ve katrilyonlarca Devlet alacağı tahsil edilebilirdi.Sonucunda ise, memurunuza, emeklinize, çiftçinize iyi yaşam şartları verebilirdiniz.

Üzülerek ifade ediyorum ki, bu listenin içerisinde Türkiye Cumhuriyetinin Devlet Demir Yolları dahi, vergi yüzsüzü olarak yer almıştır.

Bu Sizce, Maliye Bakanlığınızın düzgün çalıştığının bir göstergesi olabilir mi?

Hortumcuların davaları nasıl oluyor da "zaman aşımına" uğruyor? Bu konunun sorumluları yokmudur? Yasal boşluk var ise, TBMM'de niçin gerekli düzenlemeler yapılmıyor da, 1 gecede çuvallarla hortumlanan paralar, 10-15 yıla vadelendirilerek geri ödenmesi isteniyor.

Adamlar fakru zaruret içerisindelermi, yoksa,havuzlu villalarda, özel güvenlikli sitelerde,yurt dışında satın aldıkları malikanelerdemi keyif sürmektedirler?

Bunlar niçin takip edilmemektedir?

Bakanlarınızdan birisi, Onlarla VİP salonlarında karşılaşması sonrasında, vicdanının rahatsız olduğunu ifade etmişti.Niçin gereği yapılmamıştır ve de halen yapılmamaktadır.

Sadece "100" vergi yüzsüzünün Devlete ödeyeceği para, 9 katrilyonu aşmış.

Evet Sayın Başbakanımız, bunlar halkı rahatsız eden hususlardır.

Halk, geçim derdindedir. Halk, eline geçen 5-600 milyonla 30 günü nasıl geçirebileceğinin hesabını yapmaktadır.

Bu hesabın içerisinden çıkamayınca da, çareyi, "KREDİ KARTLARINDA" bulmaktadır.

Kredi kartı borçları ilk kez yanılmıyorsam 20 katrilyonu bulmuş.

Halk dediğimiz bu insanları, bankaların kucağına iten bu sisteme niçin çare olamadınız?

25-30 banka patronu, milyonlarla ifade edilen sıkıntı içerisindeki halktan, daha mı önemliydi?

Sizler, 3 Y, fakir fukara, garip guraba dememişmiydiniz?Evet Sayın Başbakanım, Devletin, hortumcuların ve vergi yüzsüzlerinin üzerinde bırakarak almadığı paralar nedeniyle, halkın çektiği sıkıntıların vebali ve sorumluluğu üzerinizde olacaktır.

Bu paralar, Devlet tarafından tahsil edimiş olsaydı, Devlet, memuruna da, emeklisine de, çiftçisine de Bütçemizde paramız yok diyemezdi.

Bunun yanında Halk, yine, Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmamasından da rahatsız.

Bunlar, halkın gündeminde olan, Sizlerinde öncelikli olarak gündeminizde olması gereken konulardır.

Saygılarımla....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..