Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

KKTC'ye, maddî ve manevî Otoban!..

KKTC'ye, maddî ve manevî Otoban!..
 

Bir an evvel bitmeli ve sonra yenileri


KKTC'ye deniz altından SU BORUSU ve OTOBAN döşenecek... 

''- KKTC 'nin su ihtiyacını karşılanmasına ilişkin Çerçeve Anlaşması- Lefkoşa'da, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çemil Çiçek tarafından imzalandı. '' (BASIN-19 temmuz 2010, pazartesi) 

KKTC'de bâzı kişilerin; ''Ha s....'' pankartı açıp, ''Türkiye dışarı!...'' şeklinde sloganlarla, bir Türkiye aleyhine yaptıklarına bakın, bir de bizim onlar için yaptıklarımıza...''Yaptıklarımız, yaptıklarımız...'' diyerek, âdeta başa kakar gibi hatırlatma yapmamızın normal olmadığının farkındayım. Fakat bu hatırlatmaların yapılmasına sebep olmamak gerekmez miydi?!.. En azından bu densizliği yapanlara, bu hareketleri onaylamayanlar tarafından, ciddî bir uyarı yapılamaz mıydı?!.. 

Neyse, bunlara takılı kalacak değiliz. 

Devletin tepesindekilerin, olaylara duygusal yaklaşmamalarının ehemmiyeti de burada işte... 

KKTC'li bâzı kardeşlerimizin yanlışlıklarına rağmen, Kıbrıs Türk Kesimi için yapılacak olanlara aslâ ara verilmemeli. Fakat, ''Türk halkını rencide edici yeni densizlikler'' fırsat verilmemesi için, yetkililer tedbirlerini mutlaka almalılar. 

Deniz altından su burusu döşenmesi ile kalınmamalı. Deniz altından gidiş-geliş'li tünel de yapılmalı bence.
Yapılmalı ki, KKTC'den ve Türkiye'den gidip-gelemeler daha rahat olsun.
Yapılmalı ki, KKTC, daha çok bizden bir parça gibi olsun ve birbirimize daha çok kaynaşalım.
Yapılmalı ki, KKTC'nin; bizim için hem insanlık, hem kardeşliğimiz, hem de stratejik açıdan ne kadar ehemmiyetli olduğunu herkes anlamalı. 

Güçlü Devlet olmanın da gereği bu. Devletin tepesindekilerin de, olaylara duygusal yaklaşmamaları çok güzel.
TC yetkilileri'nin, Ora'dan bâzılarının yaptığı yanlışlıklar yüzünden küsmeyecekleini ve KKTC için yatırımlara devam aedeceklerine inanıyorum. 

Bu tünel mutlaka yapılmalı ama evvelâ KKTC'nin kendini buna hazırlaması lâzım.
Bunun için de en önce KKTC'liler buna istekli olmalılar. Bundan sonra ik iş olarak; İngiliz sömürge döneminden kalan, ''soldan işleyen trafik'', sağdan işlemesi için gereken alt yapı hazırlanmalı. Bunun için de Türkiye Develet olarak; arabası olan KKTC'lilere, sağdan direksiyonlu arabalarının, soldan direksiyonlu hâle dönüşümünde ve, KKTC arabalarının değerinden alınıp-satılmasında ön-ayak olmalı. 

Bu, KKTC'lilerin kendilerini bize daha yakın hiss'etmeleri için, çok mühim bir proje olacak. ''Deniz altından SU PROJESİ'' kadar ehemmiyetlidir bu da. Dilerim bu projeyi, hiçbir vasfı olmayan ben öneriyorum diye, yetkililer hafife almazlar!... 

En son, bir teklifim daha var;
Yıllarca, hiçbir mânevî yatırım yapılmayan KKTC'de, ''mânevî boşluğun doldurulması için gereken, ÂCİLEN mutlaka yapılmalı. Son yıllarda birşeylerin olmakta olduğunu duydum bir dostumdan, ama yetersiz... 

Bu, deniz altından; SU, DEMİR YOLU ve KARA YOLU projesinden daha daha ehehemmiyetlidir dostlar. 

Lütfen; '' Bu kadar şey 150 bin kişi için değer mi?!...'' demeyelim. 

Geçmişte olanları ve tarihî altyapıyı da gözönüne bir getirelim. Sonra da kendimizi oradakilerin yerine bir koyalım, ondan sonra söyleyelim bunu... 

KKTC'ye MADDÎ OTOBANLARA ihtiyaç olduğu kadar, MANEVÎ OTOBANLARA da ihtiyaç var. 

Şimdilik bu kadar... 

Sağlık ve Muhabbetle 

06.03.2011, pazar
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..