Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Klarnet Festivali ve KEYİAD

Klarnet Festivali ve KEYİAD
 

KEYİAD Yönetim Kurulu EDİRNE Belediyesi önünde. Soldan; Bayramali Çeşmeci, Cengiz Topal, Serkan Çağrı, Ahmet Eler.


İstanbul’daki Keşanlı Yöneticiler ve İşadamları Derneği (KEYİAD), çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Edirne ve Şanlıurfa illerinin karşılıklı kültürel, ekonomik ve sosyal iş birliğini sağlama?ı ve bunu en üst seviyeye getirmeyi hedefleyen "Doğu-Batı Tek Nefes" düşüncesi  KEYİAD’ın enerji dolu başkanı Ahmet Eler kardeşimizden geldi.
Diğer bir KEYİAD yöneticisi, klarnet virtüözü, ünlü müzisyen Serkan Çağrı kardeşimiz kültürel projeleri kapsamında Edirne'de gerçekleştirdiği, bizim de açılışında bulunduğumuz klarnet festivali ile bir ilki başardı. Burada çeşitli Balkan ülkelerinden katılan “üstat” klarnetçiler ile tarihe geçecek üst düzey bir müzik olayı yarattı.
Geride bıraktığımız Haziran ayında gerçekleşen bu festival; müzik ile dil, din, ırk farklılıklarını kaldırmayı başardı. Aşina olduğumuz uluslararası melodilerin sihirli gücü duygu birliğini sağladı.
1991 Keşan Lisesi mezunu Serkan Çağrı kardeşimiz, 1998’de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 2004’te Haliç Üniversitesi Türk Müziği, 2009’da da Bakü Devlet Üniversitesi Müzik Akademisi - Doktora Programını tamamladı. Yani o aynı zamanda bir akademisyen, kültürün ve müziğin doktoru, tebrik ederim.
Bu organizasyondan sonra benzer bir bütünleşmenin ülkemizin doğusuyla da gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünen kardeşimiz Ahmet Eler, en uygun şehrin Şanlıurfa olacağına inandı.
Proje kapsamında önce 17 Temmuz’da Şanlıurfa yerel yöneticileri ziyaret edildi. Ardından Edirne’yi ziyaret eden KEYİAD yöneticileri, Hürriyet gazetesi yazarlarından Vahap Munyar’ı da yanlarına aldılar. Edirne ziyaretlerinde projeyi değerlendirmek için Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini anlattılar. Amaçlarının Şanlıurfa ve Edirne başta olmak üzere Keşan, İpsala, Enez, Uzunköprü, Havsa, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu hatta Malkara gibi Rumeli ortak paydasında bağımız olanlarla birlikte ilgili iş adamları ve yöneticilerini bir amaç uğrunda görüştürmek ve birleştirmek olduğunu söylüyorlar.
“Birlikte Güçlüyüz” mesajını vermek önemli…
İş adamlarını İstanbul Feshane’de bir araya getirerek fuarlar dışında da ortak stantlar açılması lâzım. Öte yandan Şanlıurfa ve Edirne gibi ortak ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri olan iki serhat şehrinin tanıtımı açısından ortak projeler gerçekleştirmek gerekiyor. Serhat şehri Edirne denince akıllara dünyaca ünlü Mimar Sinan eseri Selimiye Camii gelir. Atalarımızdan kalan birçok cami, köprü, saray gezilir ama Selimiye Camii özellikle ziyaret edilir.
Şanlıurfa’da da Balıklıgöl…
Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri; Şanlıurfa’da Hz. İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bu iki göl, kutsal balıkları ve çevresindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa'nın en çok ziyaretçi çeken yerlerindendir.     
Kırklareli’nden, Tekirdağ’dan, İstanbul’a bölge insanının hac görevinden önce ziyaret ettiği sayılı müşterek yerlerdir buralar. Kimi giderken, kimi gelirken…
Bir önceki yazımda “Neden Edirne ile Şanlıurfa!..” konusunu değerlendirmiştim, biliyorsunuz.

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..