- Kategori
- Yemek - Mutfak
Klasik poğaça tarifi
klasik poğaça tarifi
Poğaça Tarifi Malzemeleri
3 orta boy yumurta
1 su bardak sıvı yağ
1 su bardak süt
1 paket yaş maya
3 adet kesme şeker
ve alabildiği kadar un
Poğaça Tarifi Yapımı
İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım. Süt( ılık olacak), yumurta (1tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayırılacak), şeker, yağ ve mayayı karıştırıp 10dk. ılık bir şekilde beklet. Aldık kadar unu koy( un kulak memesi kıvamında olacak). Hamuru sarıp kabarıncaya kadar sıcak bir ortamda beklet. Hamur kabarınca istediğin şekli ver. Üzerine ayırmış olduğun yumurta sarısını sür.
Pembeleşinceye kadar pişir.
Not : İsteğe göre poğaçaların içine peynir, maydonoz vs. konulabilir.
Üzerine çörek otu ve susam koyman tavsiye edilir.Afiyetler Olsun...
Kaynak: http://pratikevyemektarifleri.com/klasik-pogaca-tarifi.html