Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '11

 
Kategori
Magazin
 

Klavye başındaki eğitimli “panpiş” ler

Klavye başındaki eğitimli “panpiş” ler
 

Eskiden, “sanat için” ibaresi çok tartışılırdı. Sanat için soyunurum, sanat için kavga ederim, sanat için gol atarım, sanat için çayı şekersiz içerim. Yapılan her tırıvırı olaylar sanata bağlanırdı. Meşhurdur, bilirsiniz Türkan Şoray kurallarını… Meslekte kalıplaşmıştır. Az da olsa Miroğlu kurallarına benzer. Öpüşmem, küfür etmem, dekolte giymem, sette gereksiz polemiklere girmem. Bu tür şeyler işte… 

Sanat için de olsa, sanata rağmen de olsa, bu tür eylemler hoş karşılanırdı. Fakat sosyal medyanın çıkışıyla ve popülerliğinin artmasıyla beraber, sanat için değil, takip sayısını artırmak içindir soyunmak. 

Her akşam pijamalarını giymek için soyunan hem cinslerim nedense başkaları soyunduğu zaman pek ilgi gösterir. Kendi vücudunu kamuya açmayan toplum, kamuya açılan bedenleri görmek için sıraya girer. Ve bir dangalağın “panpişi” olmayı yeğler. 100 bin insan Hilal Cebeci’nin sütyenlerini görmek için saatlerce kafa patlatıyor. Bu sutyenler üzerinden doktora tezleri düzenleniyor. Medya günlerdir bu sütyenler üzerinden reyting almaya çalışıyor. Beyniyle ulaşamadığı ve konuk olamadığı kanallara, sütyenleri ile ulaşabiliyor. 

Bir tecavüzcüye linç girişimi düzenleyen kamunun güzide ve duyarlı fertleri aynı zamanda bir salağın “panpişi” olabiliyor. Tecavüze uğrayan bir kadına farklı bir gözle bakan ile o sütyenlere bakan göz arasındaki ahlaki farkı bir teraziyle ölçmek istiyorum. Mağdur olduğu halde, mağduriyetinin hiçe sayıldığı ve ahlaksız bir gözle bakıldığı yani ona bakanın daha ahlaklı olduğu bakışıdır, anlattığım bakış. 

Aynı ahlaklı adam (gerçek hayatta) yeşil sütyenli bir kadına saatlerce yorum yapabiliyor. 

Sokakta ahlaklı, klavyenin başında ahlaksız bir tutum sosyal bir sorundur aslında… Ben o bedenini kamuya açmış kadına bi şey demiyorum. Zaten o soyunma numaraları da taklitmiş. Bunu yapan bi ton kadın varmış. Ben, “Acaba bu akşam nasıl soyunacak?” diyenleri merak ediyorum. İşe yarayan hiçbir şeyi merak etmeyen toplum nedense bu tür olaylara merakı çok yüksektir. Ve bunların çoğu da eğitimlidir. 

Mahir Temur 

 

 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..