Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '18

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Klima Neden Su Damlatır? Detaylı Teknik Bilgi

Klima Neden Su Damlatır? Detaylı Teknik Bilgi
 

Klima Su Akıtıyor İse Yapılacaklar


Klima kullanımında su akıntısı sorunu genel anlamda karşılaştığımız sık sorunlardan biridir. Yalnız klimalar genelde 2 üniteden oluştukları için iç veya dış ünitelerden hangisinde su akıntısı sorunu olduğu önemlidir. Bu durum bazen sorun oluyorken bazen normal bir durum olarak da görülebilmektedir.

Klima Neden Su Akıtır?

1.       Klimanın Dış Üniteden Su Akıtmasının Sebepleri
Klimalar özellikleri gereği iç ünitede oluşan nemi gider borusu ile dışarı atmaktadır. Bu yüzden dış üniteden su gelebilmektedir. Tabi klimanın dış ünite montajı doğru yapıldı ise dış ünite gider hortumundan su gelebilir. Su gelmiyorsa montajında sorun vardır ve doğru montaj uygulaması için uzman yardımı almanız gerekmektedir.

*Klima soğutma yaparken; Bakır boruların bağlantı elemanlarında havadaki nem oranına bağlı yoğuşmadan kaynaklanan bir su sızıntısı olabilir.

*Klima ısıtma yaparken ya da defrost yaparken; yine dış üniteden su akıtabilir. Bu normal bir durum olarak kabul edilir. Cihaz defrost yapıyorsa işlem bitiminde su akıntısı kesilecektir.

2.       Klimanın İç Üniteden Su Akıtmasının Sebepleri
Klima eğer iç üniteden su akıtıyorsa bu durumda bir sorun var demektir. İç ünitede su akıntısı olması normal bir durum değildir. Sebeplerinden önce kullanıcı olarak birkaç kontrol sağlayabilirsiniz.

Servis Öncesi Yapılması Gerekenler
Normalde drenaj hortumunun ucu açık olmalıdır ve yönü aşağıya doğru olmalıdır. Kullanıcı olarak servis öncesi bu kontrolü yapabilirsiniz. Hortumun ucu tıkanmış ise temizleyebilirsiniz. Yönü aşağı doğru değilse aşağı doğru meyil sağlamalısınız. Hortumun ucu pet şişe, damacana, kova vb. cisimlerin içinde ve içi dolu şekilde ise hortum ucu tıkandığı için su tahliyesine engel oluyor olabilir. Yani bu yüzden suyu geri basıyor ve iç üniten veriyor olabilir. Bu durumda drenaj hortumunun mevcut olduğu cisimdeki suyu boşaltmalı ve hortumun ucu açık aynı zamanda aşağı gelecek şekilde olmasını sağlamalısınız.

Bu Arızada Hangi Durumlar Söz Konusu Olabilir?
·         Klimanın gazı eksik ya da fazla olabilir,
·         Klimanın iç ünitesi dengede olmayabilir,
·         İç ünite peteği kirlenmiş olabilir,
·         Drenaj hortumunda tıkanma olabilir,
·         Drenaj hortumunda delinme olabilir,
·         İç ünite tasında delinme olabilir,
·         Plastik gövdede çatlama durumu olabilir,
·         İç ünite su tası kırılmış olabilir,
·         İç ünite fanı arızalı olabilir,
·         İç ünitede buzlanma olabilir,
·         Drenaj hortumu duruşunda sorun olabilir.

Bu gibi sebepler klimanın iç ünitesinden su gelmesine etmen olmaktadır. Arızanın yerinde tespit edilerek uzmanı tarafından kalıcı çözümler ve ekonomik fiyatlar eşliğinde çözümlenmesini isterseniz Klima Servis desteği alabilirsiniz.



 

 
Toplam blog
: 7
: 5209
Kayıt tarihi
: 26.03.15
 
 

1980 İstanbul kadıköy doğumluyum, ilk orta ve lise öğrenimi burada tamamladım. Yirmi seneyi aşkın..