Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
Mizah
 

Kliplerde ki komikliklikler...

Kliplerde ki komikliklikler...
 

Klip seyreder misiniz?? Sever misiniz ya da??

Türk filmi kıvamında hani şu eskilerde çekilenlerden, Hülya Koçyiğitli, Türkan Şoraylı olan filmler gibi. Baktığınız da saçma sapan bir sürü olayın olduğu ama tadından yenmez o Türk filmleri gibi olanlarından bahsediyorum.

Kliplerde ise saçma sapan olaylarla dolu olan kısmı geçerli bir tek, tadından yenmez kısmı tartışılabilir.

Televizyonlarda "vay be" dedirtecek bir Türk Klibiyle henüz karşılaşmadım çünkü,

Gerçi oturup Türk ya da yabancı müzik kanallarını seyredemiyorum, öyle bir vaktim yok, evdeysem eğer televizyonda müzik kanalını açıyorum ama hep yetiştirilecek bir şeyler olduğu için oturup başına seyredemiyorum tabi. Yine de birkaç tanesine şöyle bir göz atabildiğim ender zamanlardan bir tanesin de Kenan Doğulu’nun ve Yalın’ın bir klibini hatırlıyorum.

Kenan Doğulu’nun “hangi rüzgar attı seni”diye başlayan bir şarkısı vardır. Şarkı pek bir güzel, sözleri de pek çok kişinin yaşadıklarından alıntı yani çok hitap ediyor ve çok uyumlu yazılmış, yani beste ve söze diyecek bir söz yok ama klibi “aman tanrım” dedirttiriyor insana.

Aslında ilk önce güzel başlıyor genç bir hatun kişi ile aşk yaşıyor Kenan, fakat sonrasında kapı çalıyor ve hiç beklenmeyen eski sevgili kapıda beliriveriyor, Fakat hatun Kenan’ın iki katı uzunluğunda, deri kıyafetleri çekmiş, ayağında sanki boyu çok kısaymış gibi yüksek topuklu deri cizmeler, müthiş seksi bir hava verilmeye çalışılmış ablaya, sonra bu ikisi dans etmeye başlıyorlar ve havada uçuyorlar ama Kenan ablanın kucağında çocuğu misali kaldığından ortamın romantikliği ve ablanın o seksi halinin yanında öyle bir tezat oluşturuyor ki bırakın romantik bir havayı insanı komedi filmlerindeki gibi kahkahalara sürüklüyor, yani en komik Türk filmlerindeki gibi “yok artık” dedirttiriyor. Yani bulsanıza şöyle Kenan’ı boyu boyuna bir manken yada mankenler uzun olur mecburen tabi, herhangi bir oyuncu arkadaş bir sürü güzel oyuncumuz var boyu 1.80’in altında yok olmaz illa manken olacak hemde yabancı olacak, Türk olursa olmaz, hal böyle olunca şarkının bütün güzelliği ve o romantikliği içinde girilen o melankolik ruh hali gidiyor ve yerine olmamış, uymamış, gitmiş güzelim şarkı dedirttiyor insana

Gelelim Yalın’ın komiklikli klibine, hani yeni bir şarkısı var “bu nasıl bir Cumhuuuuriyet” diye. Şimdi bu klip de Yalın bir duvara yaslanmış şarkısını söylüyor, şarkı fena değil ama alıp insanı sürüklemiyor biryerlere, klip de fena değil yani başlangıcı, sonra tabiki klibin Türk filmi tadı verilmesi için gerekli olan abla katılıyor gösteriye, ve o ne, bu abla Yalın’dan büyük. Yani cüsse olarak, aynı Kenan’ın klibinde olduğu gibi bu ablada Yalın’ın boyutlarının iki katı. Hele bir Motorsiklete binme sahneleri var, abla takmış gözlükleri Yalın’ın arkasında otoruyor iki sevgili geziyorlar, ama abla arkada, yüzü Yalın’ın o küçücük yüzünün iki katı şeklinde ay bir komik, sanki sevgilisini değil de kendisinden 10 yaş büyük ablasını bir yerlere götürüyor.

Yönetmen ya da buna kim karar veriyorsa o arkadaşlar bunu hiç mi farketmiyorlar acaba, ya da farkediyorlar ama olsun hatun dikkat çekici olsun yeter ki klip seyredilsin diye mi düşünüyorlar ya da kısa boylu müzisyenlerimiz uzun boylu hatunlarla klip çekince kendilerin de uzun boylu olarak algılanacaklarını mı??

Her ne düşünüyorlarsa maalesef sadece komik oluyorlar başka bir şey değil, ve bence yazık oluyor o pahalı kliplere..

 
Toplam blog
: 15
: 1333
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Yolun yarısında ama yolun yarısının 45 olduğunda ısrarlı, ailesine, dostlarına, çalışmaya, aşka çok ..