Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Klonlanmış hayvanın eti yenilir mi?

Klonlanmış hayvanın eti yenilir mi?
 

http://www.buzlu.org/images/klonlama.jpg


Uzun tartışmalara konu olmuştur Klonlanmış hayvanlar. Son tartışmalar ise Klonlanmış hayvanlardan elde edilecek ürünlerin (et, süt...) kullanılıp kullanılamayacağı konusundaydı. Tartışmalara son noktayı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) koydu.

FDA’dan yapılan açıklamaya göre; Klonlanmış hayvanlardan elde edilebilecek et ve süt ürünlerinin sağlıklı olduğu açıkladı. Uzmanlara göre klonlanmış hayvanlar da doğal ortamda yetiştirilmiş hayvanlar gibi yetiştirilip gerekli bakımları yerine getirildiği takdirde herhangi bir sağlık problemi içermez ve insanlar tarafından tüketilebilir.

FDA raporunda, klonlanmış sağlıklı ve erişkin hayvanların, gelişimlerini doğal yollardan sürdüren diğer hayvanlardan ayırt edilmesinin imkansız olduğu belirtildi. Raporda, sağlık yönünden bir engel bulunmamasına karşın, bu hayvanlardan elde edilecek süt ve et ürünlerinin, ekonomik nedenlerden ötürü uzun süre satışa sunulamayacağı kaydedildi ve klonlanmış her hayvanın, 10-20 bin dolara mal olduğu hatırlatıldı. Maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle şuan klonlanmış hayvanların tercih edilmesinin mümkün olmadığı açıklandı.

Klonlanmış hayvanlar üzerine yapılan çeşitli spekülasyonlar nedeniyle gıda satan bir çok firma klonlanmış hayvanlardan elde edilecek ürünlerden uzak duracaklarını açıklamıştı. Firmalar, tüketici isteklerini göz önüne alarak yaptıkları duyurularda; teknolojiden kaynaklanan endişeleri göz önüne alarak, klonlanmış hayvanlardan elde edilen et ve süt ürünlerini satmayacaklarını açıklamışlardı.

murat aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..