Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Klozetin zararları

Klozetin zararları
 

Ey sevgili milletim; Avrupa’da olan her iş veya davranış güzel değildir. Bir kere bunu iyi bilmemiz lazımdır. Artık kendimizi küçümsemekten vazgeçelim.

Alafranga tuvalet kullanışı gün geçtikçe artmaya başladı. Alafranga tuvaletlerin yani klozetlerin ilk görünüşte güzelliği var gibi gözükse de gerçekte klozetler son derece sağlıksız, mikrobik ve çevreye de zararlıdırlar. Bunu yaşayarak görüyoruz.

Nasıl mı?

1. Sağlıksızdırlar çünkü; ihtiyacınızı gidermek için üzerine oturulduğunda yarım çökme olduğu için bağırsaklar tam olarak boşalamıyor.

— Alaturka” diye adlandırabileceğimiz normal tuvalet taşlarını kullandığımızda ise tam bir çökme olduğundan daha rahat ihtiyaç giderilebilir ve boşalma olur.

2. Mikrobiktirler; çünkü üzerilerine oturulurken mutlaka klozete bir temas söz konusu olacağından klozetin kenarları mikropludur. Elinizle kapağı kaldırmak için elinizle de dokunmak zorunda kalacaksınız. Öte yandan; arkanızda dik duran kapağın sırtınıza dokunma olasılığı vardır. Kısaca; mikrobiktir. 

— Normal tuvaletlerde ise böyle bir temas söz konusu değildir. Zaten tuvalete girdimizde terlikle gidiyoruz. Bu sebeple tam bir steril söz konusudur. Tuvaletin herhangi bir yerine tenimizin teması söz konusu değildir. Ama klozette böyle değil.

3. Çevreye zararlıdırlar, çünkü klozet; tabanından yeterli izole bir kez yapılabilse de bir süre sonra yerinden oynayacak ve binanın alt katlarına sızdırma olacaktır. Bu, çok sık yaşanan bir durumdur.

— Normal tuvalet taşları ise seramik tabana tam gömüldüğünden böyle bir sızdırma söz konusu değildir.

Klozet kullanılan binalarda bu tür sıkıntılar çok sıklıkla yaşanmaktadır. Hem alt katların tavanlarına zarar vermekte ve hem de binanın dış cephesine.

Bu tür (klozetler) ancak istisnai durumlarda yani hastalar için kullanılabilir. Aksi halde klozetler sağlıklı değildirler. Bunu, hekimler ile istişare yaptığımızda da aynı kanıya vardık.

Nitekim bu yazıyı kaleme aldığın günün tarihi 01 Mart 2012 yukarıda görünmektedir. Fakat benden yaklaşık 3 yıl sonra klozeti icad eden avrupada Stanford Üniversitesi'nde Pelvik Taban Kliniği, bilim adamları,klozetin zararlı olduğunu ortya koyuyor. doğruyu gördüler... daha sonraları türkiye de belli ki buna bağlı olarak o tarihten sonra olayı destekleyecek haberler yapılmaya başlanmıştır.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..