Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '14

 
Kategori
KOBİ
 

Kobilerin ekonomideki rolü ve önemi 2

Kobilerin ekonomideki rolü ve önemi 2
 

kobi, patron şirketi, bankacılık, aile firması, büyüme, istihdam, teknoloji, know how , üretim, kobi danışmanlık, yönetim danışmanlığı, ekonomi, ihracat, kobi risk


Kobilerin ülkelerin ve dünya ekonomisinin sürdürülebilir büyümeye katkısının önemi, Avrupa ekonomisine istihdam, refah ve sürdürülebilirlik adına yaptıkları Lizbon Ajandası ve OECD’nin Atina Eylem Planında açıklanmıştır. Doğrudan ya da dolaylı olarak Kobiler global ekonomi ile giderek artan oranda kompleks şekillerde dahil olmaktadırlar. İhracat, ithalat, doğrudan yabancı yatırımı, outsourcing ve lisanslama bu yolların son zamanlarda sıklıkla kullanılanlarıdır. Bu yöntemler Kobilerin globalleşme sürecinde hayatta kalmak ve büyümek için uluslararası iş dünyasında yer almaları gereken önemli alanlarıdır. 

Gelişmekte olan ülkelerde özel sektörün nerdeyse tamamını Kobiler oluşturmaktadır. Uluslararası Finans Kuruluşu IFC’nin grafiği de bu açıkça görülmektedir. Dünya genelindeki fakir insanlar için gerçekçi iş fırsatı olarak ayakta durmaktadırlar. Gelişmekte olan ülke Kobileri her ne kadar iş üretselerde, lokallikten çıkamama, düşük üretim becerisini yenememe, dış pazara açılmayı başaramama ve küçük pazarlara hizmet etmek gibi sıkıntılar yaşamaktadırlar.
 
Bakış açısının, algının vizyonun değişmesi ve dünya ile tam entegrasyonun gerekliliği her geçen gün artmaktadır. Sınırlar günümüzde geçersizdir. Dünya vatandaşı gibi hareket etmek gerekmektedir. 
 
Toplam blog
: 77
: 707
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

37 yaşındayım, yüksek lisans mezunuyum. ve girişimciyim. İngilizcem iyi sayılır. Gıda ve perakend..