Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '13

 
Kategori
Astroloji
 

Koç burcunda ay tutulması ve burçlara etkisi

Koç burcunda ay tutulması ve burçlara etkisi
 

19 Ekim 2013 Saat 02.39’da 25 derece Koç burcunda Ay tutulması gerçekleşecek.

Ay tutulmaları aynı zamanda Dolunay zamanlarıdır. Ay Koç burcundan, Terazi burcunda bulunan Güneş’e karşıt açıda olacak, bu karşıtlığın arasına Dünyada girecek ve aynı zamanda Ay tutulması da gerçekleşiyor olacak gökyüzünde.

Ay duygularım ve Güneş egomdur astrolojide, bu ikisinin birbirleri ile zıtlıkları anlamına geliyor bu dolunay ve Ay tutulması da bilinçaltımızdaki tüm taşların dökülmesi diyebiliriz.

Ay aynı zamanda geçmişte demektir, o yüzden geçmişten getirdiğimiz korkularımız ile de yüzleşeceğiz diyebilirim bu Ay tutulmasında. Duygularımız önemli rol oynuyor olacak tutulmada. Ay Koç burcunda olacağı için Koç burcunun yönetici gezegeni Mars önemli rol oynuyor olacak bu tutulmada, atak ani kararlar aldırabilir, düşünmeden atılacak adımlarda zorluklarda yaşayabiliriz. Uzun zamandır olmasını beklediğimiz durumların su yüzüne çıkması diyebiliriz, ne ekersek onu biçeriz ya, hadi bakalım ektiklerimizi toplama zamanları da diyelim.

Ne ektik, neler biçiyoruz.

Ben hayata bakış açısının gelecek oluşumunda da etkili olduğunu düşünenlerdenim, pozitif bakış açısını savunanlardanım, bardağın yarısını boş göremem doludur bardağın yarısı benim için, o yüzden benim yorumum bu Ay Tutulmasının geçmiş korkularımızı temizleyeceği ve hedeflerimizde çözümlerin su yüzüne çıkması yönünde olacağıdır.

Burçlara göre bizdeki izdüşümlerine göz atacak olursak;

 

 

 

  • Yükselen Koç

Ay tutulması kendinizi yenileme dönemleriniz olduğunu gösteriyor, yeni ortaklık veya yeni bir ilişki başlayabilir diyorum sizin için. Tutulma 1.ev ve 7.ev aksında olacak, yükselen Koç’lar için bu alan ben ve sen dediğiniz alandır, ilişkinizi veya ilişkilerinizi yönetmeyi öğreniyorsunuz. Ayrıca sizin veya eşinizin hayatında önemli bir başlangıç olacaktır bu tutulma etkisi ile. Kendinizi de değiştirme dönemlerindesiniz. Ani kararla günlük rutininizde bir değişim başlatabilirsiniz. Mars yoğun dönemleri işaret ediyor.

  • Yükselen Boğa

Hayatınızda kontrol edemediğiniz duygusal durumlar yaşayabilirsiniz. Ay tutulması ruhsal dünyam ve sağlığım dediğiniz alanda olacak. Aynı zamanda günlük rutininizi ve aşk hayatınızı da etkileyecek bu tutulma, yön değiştirmek isteyeceğiniz, hobilerinize yönelmek isteyeceğiniz, kendinizi yenilemek istediğiniz bir tutulma olacak. Bilinçaltınızda beslediğiniz korkularınız açığa çıkacak bana kalırsa. Kendinize zaman ayırmak ihtiyacınız ön planda, bu tutulma artık size ben demeyi, bunun önemini anlatacak.

  • Yükselen İkizler

Tutulma, arkadaşlar, dostlar, eğlenceye bakış açınız alanında olacak. Bana kalırsa hayatınızda yeni dostlar giriyor bunun ile birlikte yeni bakış açıları geliştiriyorsunuz. Yapmak isteyip yapamadığınız, ertelediğiniz bir hobi ön plana çıkıyor. Tutulmanın bulunduğu alan aynı zamanda çocuklar ile ilgili başlangıçlar olabileceğini de gösteriyor. Hayata karşı bakış açınız ve ruhsal ihtiyaçlarınız ön planda tutulma etkisi ile. Destek olacağınız ve destek göreceğiniz başlangıçlar olacaktır hayatınızda. Mars bu tutulmada ev hayatınızda etkin rol oynuyor. Çevre değişimi, istediğiniz başlangıçları hayata geçirme dönemleri siz sevgili yükselen ikizler için.

  • Yükselen Yengeç

Tutulma iş ve ev hayatınızı ilgilendiren aksta olacak. Burada denge kurmanız gereken durumlara işaret ediyor diyebiliriz. Yön değişimi istiyorsunuz hayatınızda, kiminizde yönünüzü bulmak istiyorsunuz. Bu tutulma ile yapmak istediğiniz değişim enerjisi açığa çıkacaktır. Yeni bir fikir veya başlamakta zorlandığınız bir düşünce hayat bulacaktır. Ayrıca Tutulmanın önemli gezegeni Mars iletişim ve yakın çevreden sorumlu alanda seyahat ediyor olacak. İletişiminize dikkat edin diyorum, kırılacağınız bir diyalogda olabilirsiniz, yakın çevreniz, yakın akrabalarınız ile biraz çekişmeler yaşanabilir.

  • Yükselen Aslan

Aslanlar felsefi anlamda yepyeni bakış açıları geliştiriyorlar bana kalırsa, Uranüs uzunca bir süredir 9.evinizde geziniyor, bu alan inançlarımız, eğitim ve uzak diyarlar demektir. Tutulma bu alanda gerçekleşecek. 3-9 ev aksında olacak bu tutulmada ön planda olacak konular eğitim, öğrenim, yolculuklar, fikir alışverişleri ve uzak yakın akrabaları ilgilendiren konular üzerinde olacak. Tutulma dediğim gibi bilinçaltımızdaki taşların dökülmesi demiştim, siz sevgili aslanlarda bana kalırsa uzun zamandır yapmak isteyip kendinizi gizlediğiniz, düşünsel olarak beslediğiniz ve hayata henüz geçirmediğiniz bahsettiğim konularda bir karar alabilirsiniz. Kiminiz yeteneğinizi artık hayata geçirmek ve kendinizi göstermek ile ilgili kararlarınızı hayata geçiriyorsunuz. Kimi aslanlarda yurtdışına çıkmak istiyorlarsa bunun ile ilgili bir başlangıç yaşayabilirler.

  • Yükselen Başak

Bu tutulmada Mars önemli bir rol oynuyor olacak sizin için, yükselen burcunuzda olan Mars sizi biraz agresif yapabilir ve özellikle ikili ilişkilerinizde öfke kontrolü yapmanızı tavsiye ediyorum sizler için. Burada ilişkilerde eşiniz ve iş hayatınızdaki kişileri de düşünebilirsiniz. Tutulma size uzunca bir süredir beklediğiniz fırsatı getirecek gibi duruyor, bende bir yükselen Başak olarak bunları yazarken gülümsüyor ve umarım diyorum JKredi olabilir, miras olabilir beklenen fırsat ekonomik olarak bir rahatlama sağlayacak gibi duruyor. Gelen gelirler olacağı gibi, geldiği gibi de gidebilir. Ekonomik anlamda denge kurmanız gereken bir süreç olacaktır sevgili Başaklar.

  • Yükselen Terazi

Terazi denge arar hayatta ve hayatında dengesini bozan şeylere elveda demeye hazırlanıyor Teraziler. Ay tutulması sen ve ben dediğiniz alanda olacak ve bana kalırsa miladı dolmuş ilişkileriniz veya iş bağlantılarınız değişimde bu tutulma etkisi ile. Sizin veya eşinizin hayatında önemli başlangıçlar yaşanabilir. Mars ruhsal alanınızda olacak ayrıca, baskı altında hissedebilirsiniz kendinizi, değişimi geciktiren koşullar canınızı sıkabilir, sağlık konusunda kendinize bakmanız gereken dönem altını çiziyorum. Mars’ın transitte olduğu alan aynı zamanda bilinçaltı endişelerinizin olabileceğini gösteriyor, bazı kişilere karşı güven problemi yaşayabilirsiniz. Marsın transiti 8 Aralığa kadar sürecek Başak burcunda, bu süreçte olaylara ve kişilere çok fazla güvenmemenizi ve temkini elden bırakmamanızı öneririm.

  • Yükselen Akrep

Tutulma çalışma ortamınızda etkili olacak. Çalışma arkadaşlarınızda bir değişim yaşanabilir, çalışma şartlarınız değişebilir, siz belki de bu tutulma etkisi ile de çok çalışmanız gereken bir sürece girebilirsiniz. Ruhsal olarak zorlanabilirsiniz. Temponuzun yüksekliği sebebi ile kendinize çok vakit ayıramayabilirsiniz. Mars arkadaş çevrenizi ilgilendiren alanda olacak ayrıca, dostlarınız ile gerilim yaşama potansiyeli veya sizi hayal kırıklığına uğratacak durumlara karşı uyarımı yapmak isterim. Üzerinizde baskı hissettiğiniz bir dönem sizin için, önemli adımlar atmak ve temkinli olmak istediğiniz bir süreçten geçiyorsunuz, fevri olmak yerine sakin ilerlemenizi öneririm sizler için.

  • Yükselen Yay

Tutulma size yeni aşk getirebilir sevgili bekar yükselen Yay’lar. Evli ve ilişkisi olan Yay’lar sürpriz bir karar ile anne veya baba olmak isteyebilirsiniz. Sizin için hayattaki öncelikleriniz değişimde, ruhsal olarak yaşadığınız değişim etkisi devam ediyorken, sizin için hayatın keyifli alanlarını sorgulama ve kendinizi bambaşka siz olarak tanıtma ve ifade etme dönemleri için bir başlangıç belki de bu tutulma.  Tutulmada ayrıca önemli rol oynayan Mars kariyer evinizde olacak,  sizi bunaltan ve sıkan iş yaşamınızda yeni bir başlangıç yapabilirsiniz, yeni yollar ve yeni istekler devrede olacak ayrıca. Belirtmek isterim ki 3 Kasımda olacak Güneş tutulmasında da Mars etkin rol oynayacak bana kalırsa, iş değişimi isteğiniz ön planda. Çevrenizin desteği üzerinizde olacaktır. Tutulma ayrıca arkadaşlar alanında da etkili olacak, yeni çevre yeni başlangıçlar yolda sizler için.

  • Yükselen Oğlak

Değişimi yaşamak istediğiniz alan aile ve iş hayatı ekseninde olacak. Değişim enerjiniz devrede, tüm taşları değiştiriyorsunuz ve her şeyi sizin koymak istediğiniz yere ve yeniden yapılandırmak istiyorsunuz. Hayatınızda zaten bir süredir önemli iniş-çıkışlar yaşıyorsunuz. Bilinmezlik size göre değil dolayısı ile taşları yerine koymak zamanıdır. Mars Başak burcunda ve sizin 9.evinizde, değişim size çevre değişimi de getirebilir, başka bir şehir veya uzak çevrelerden beklediğiniz bir haber ile bir değişim olabilir. Mars biraz ilerlemeli ve Neptün kontağından kurtulmalı beklediğiniz haber her neyse bana kalırsa güneş tutulmasından sonra devrede olacaktır. Zaten 5 Kasımda burcunuzda olan Plüton ile etkide olan Facies sabit yıldızı kontağını bırakıyor olacak. Biraz daha sabır diyorum size, siz zaten sabır nedir çok iyi bilirsiniz L

  • Yükselen Kova

Sevgili yükselen Kovalar, sizin için alışkanlıklarınız ve hayattaki duruşunuz o kadar net bir çizgideki, bir şeylerin değişmesi belki de hayatınızda istediğiniz son şey. Tutulma etkisi 3 ve 9.ev aksında olacak. Bu alan eğitim öğrenim, aynı zamanda yakın çevre aile ve akrabalar ile ilgili, ayrıca araştırma ve iletişimden sorumlu olan bu alandaki Ay tutulması sizi bambaşka konulara yönlendirebilir. Kendinizi ifade ediş şekliniz belki de, yakın çevre ilişkileriniz ile dikkat çekeceksiniz gibi duruyor. İsteklerinizi ve yapmak istediklerinizi aileniz ile paylaşıyor ve bu konuda yeni adımlar atıyorsunuz bana kalırsa.  Tutulmanın baş aktörü Mars başak burcunda ve bu alan sizin ekonomik olarak beklentileriniz aynı zamanda. Beklediğiniz fırsatlar için sabırsızlanıyorsunuz diyebilirim. Bana kalırsa hayatınızda seyahat ve bunun ile ilgili de masraflar olabilir, görüşmeler ve beklentiler ön planda. Tutulma size farklı bir bakış açısı getirecektir. Ekonomik olarak riskten uzak durmanız gereken dönemler ayrıca.

  • Yükselen Balık

Tutulma etkisini finansal konularda yaşayacaksınız. Paylaşımlar, birikimleriniz, borç ve alacak konuları bu tutulmanın ana teması sizler için. Sanki sizde var olan ile destek isteyen yakınınıza yardımcı olmak durumunda da kalabilirsiniz. Güzel bir fırsat yakalayabilirsiniz, bence ekonomik olarak size fayda getirecek bir tutulma olacak. Yeni kararlar ve bu kararlar ile birlikte gelirlerinizde artış yaşanabilir, ama dediğim gibi destek olmak durumunda olacağınız bir yakınınızda olabilir.  Tutulmanın baş aktörü Mars ilişkiler evinizde olacak ve sizin için önemli bir bakış açısı getirecek, bir kişinin yeni bir yüzünü görebilirsiniz bana kalırsa veya bu iş olabilir özel olabilir birileri ile yolları ayırmak isteyebilirsiniz. Hayal kırıklığı yaşama riskiniz var ilişkide olduğunuz iş arkadaşlarınız veya partneriniz ile ilgili olabilir bu. Belki bir ortaklığa son verme kararı da alabilirsiniz tutulmanın etkisi ile. Dost düşman kim daha çok farkında olduğunuz bir süreç başlıyor olacak sizin için.

 

Olumlu değişimlerin gerçekleşmesi dileği ile diyorum.

Şans yıldızı hep yanınızda olsun.

Sevgilerimle

 

 
Toplam blog
: 19
: 4343
Kayıt tarihi
: 30.08.13
 
 

Astroloji sevdalısı olarak, yazılarımı sevgili Milliyet Blog okurları ile de paylaşmak istedim. G..