Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '13

 
Kategori
Siyaset
 

Koç Holding Gurubu egolara yenik düşecek kadar güçsüz değildir

Koç Holding Gurubu egolara yenik düşecek kadar güçsüz değildir
 

Nasrettin Hoca, çınar ağacının üzerine çıkmış, elindeki balta ile bindiği dalı kesmeye başlamış.

Görenler;

- 'Aman Hocam bindiğin dalı kesiyorsun, düşeceksin!' diye bağıraya başlamışlar.

Hoca keseye devam ederek seslenmiş;

- 'Bu dalı kesenin yere düşeceğini  akıl ettiniz de, iktidar'ın Koç Holding'e gözdağı vermek için başlatmış olduğu mali denetimle karşısına almakla kendisine zarar verebileceğini neden akıl edemiyorsunuz..

Sovyetlerin dağılması öncesine kadar dünyada ve ülkemizde sermaye karşıtları mevcutken Berlin duvarının yıkılmasıyla birlikte dünya da yeni bir düzenin içine girmiş ve Kapitalizm-Sermaye ilkeleri yaşamın kaçınmaz gerçeği olduğu herkesce kabül edilir olmuştur.

Kapitalizm'in acı bir reçete olduğu Sosyalist düşünce kitle tarafından dillendirilse de Kapitalizm olmadan sağlıklı yaşamın olamayacağı da kabül ediliyor. Zira Kapitalizm olmalı ancak insan odaklı yaşam biçimi hayata geçirilirse. Yani emekçi kitlenin insanca yaşam koşulları hazırlanırsa.

Kısaca, Kapitalizm sistemi Sermaye gurubu tarafından iyi algılanıp bireylerin yaşam standartları sürekli yükseltilmesi gerekir.

Koç Gurubu da 80 öncesinde Sol'un hedeflerinden biri durumundayken bugün Sol kitlenin de kabül etmiş olduğu ülkenin olmazsa olmazı durumunda bir kuruluş olduğu göz ardı edilemez.

Bugün devletin ekonomik anlamda varlığı, Koç Gurubu gibi Holdinglerin varlığı ile sürdürmektedir.

Bana göre politikacılar, Holdinglerin birer memurları gibidir. Yeni dünya düzeninde -kabül edin veya etmeyin- ülkeleri yöneten Gurup Holdingleri dir.

Bu bağlamda Koç Holding Gurubu diğer Holding Gurupları gibi dünya ekonomisi ile bire bir entegre olmuş ve ülkeye büyük ölçüde getiri sağlaaktadır.

Holdingleri savunuyor değilim. Haddim de değil. Zira ülke ekonomi konjönktürü bu şekilde deva etmektedir.

Şimdi siz tutun, Nasreddin Hoca misali, binmiş olduğunuz dalı kesmeye kalkışınız..

Bi kere bir Holding'e kişisel egonuz yüzünden zarar vermeniz demek, ülkeye güveni sarsacağı için yabancı sermaye akışına da zarar vermek demektir.

Geçtiğimiz haftalarda merhum Ecevit'in sağ kolu Hüsamettin Özkan, Aydın Doğan, Mustafa Sarıgül ve Mustafa Koç ile zirve yapıp Beykoz Konaklarında yeekte buluşmuşlardı 

Zirve, yeni bir oluşum ya da yeni siyasi bir yol haritası üzerinde olduğu yazılmış çizilmişti hatırlayacağınız gibi..

Bence hiç küplere binmeye gerek yoktur, Koç Holding Gurubuna başlanan mali denetim sonlandırılmalıdır diye düşünuyorum, ülkenin yararı için.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..