Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

uzm fizyoterapist mehmet ünal

http://blog.milliyet.com.tr/manuelterapi

06 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kocaeli ilimizdeki bel fıtığı problemi

Kocaeli ilimizdeki bel fıtığı problemi
 

bel fıtığı


Kocaeli ilimiz, kalabalık nüfus ve sanayinin gelişmesi ile beraber, özellikle ağır sanayinin bir hayli fazla olması ve fabrikalarda calışan nüfusun da fazla olması ile bel fıtığı bu ilimizde oldukça yaygın olarak gözükmektedir. Fabrikalarda calışan nüfus bel bölgesinin nasıl korunması gerektiğini bilmemesi ve ağır işlerde çalışmasına bağlı bel fıtığı gelişmektedir. Ağırlık kaldırma esnasında pozisyonun iyi ayarlanmaması neticesinde mekanik bel ağrıları çok görülmektedir.
 
Burda calışan insanlarımızın dikkat etmesi gereken konu bel şikayetleri başladıgında bir uzmanın görüşünü alıp uygun egzersiz tedavisine başlayarak problemin ilerlemesini önlemelidir. Bel fıtığı problemi geliştiğindede uygun fizik tedavi yöntemleri ile tedavisi yapılmalıdır. Bu tedaviler arasında en çok kullanılan ve etkili olan yöntem manuel terapi yöntemidir. Manuel terapi yöntemi 3 günde bir uygulanıp ortalama 5 seans yapılır hasta bu tedavi esnasında agrı hissetmez ve uzman ellerde yapıldıgında cok guvenli bir yöntemdir.
 
Fizyoterapist ayrıca hastaya uygun bel eğitimi vererek çalışma esnasında bel bölgesini nasıl koruyacağı konusunda eğitilir. Çünkü en iyi yöntem korumadır yapılacak bir kaç işlem ve düzenli eğzersiz ile bu durumun gelişme riski düşüktür.
 
Toplam blog
: 89
: 144
Kayıt tarihi
: 18.05.13
 
 

Omurga Sağlığı Merkezi Uzman fizyoterapist Mehmet ÜNAL Medipol üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabi..