Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

18 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Kocaelispor-Fenerbahçe

Kocaelispor-Fenerbahçe
 

FENERBAHÇE SEN BİZİM HER ŞEYİMİZSİN


Fenerbahçe için milli aranın iyi denk geldiği kanısındaydım. Takımın her anlamda toparlanması için iyi bir fırsattı. Arsenal maçından önce güç olarak Fenerbahçe'nin ayarında olmayan Kocaeli deplasmanıda iyi bir başlangıç için çok uygundu. Kocaeli deplasmanını en zor kılan etkenlerden biri Yılmaz Vural'ın takımının başında ilk maçı oluşuydu.

Yılmaz Vural etkenini bugün Kocaeli takımı üzerinde gördük diyebiliriz. Diğer oynadıkları maçlara nazaran Kocaeli bu hafta daha derli toplu bir takım havasındaydı. Milli arada yeni teknik direktörleriyle iyi bir çalışma ortamı bulduklarını düşünüyorum.Onlarda tıpkı Fenerbahçe gibi kötü gidişe dur demek için sahadaydılar.


Maçtan önce Fenerbahçe'nin çok iyi mücadele etmesini bekliyordum fakat iyi futbol oynayacağını hiç sanmıyordum. Takımın moral ve motivasyonu son günlerde çok düşüktü. Sakatlıklar ve cezalılar ın takıma ne kadar etki ettiğini önceki maçlarda hepimiz gördük sanırım.


Kocaelispor'da Serhat Akın, Serdar Kulbilge ve Kemal gibi eski Fenerbahçe'li futbolcularda eski takımlarına karşı görev aldılar. Semih'in iyileşmesiyle birlikte Guiza'lı Fenerbahçe çift forvet olarak sahaya çıktı. Kocaelisipor'da Serhat ve Taner'le gol yollarında etkili olmaya çalıştı. Yılmaz Vural'ın takıma ilk hamlesi yabancılara oldu sanırım. Kocaeli sahaya sadece tek yabancı futbolcusuyla başladı.


Oyundan bahsedecek olursak; Körfez ekibi genelde oyunu kendi sahasında oynamayı seçti. Ani ataklarla gol bulmaya çalıştılar. İlk yarıda orta sahasında gedikler olan Fenerbahçe'nin karşısında iyi paslarla organize ataklar yapmayı başardılar. Bu ataklardan birinde de Semavi'nin ara pasına iyi vuran Taner' le öne geçtiler. Bu aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. Golden sonra aklıma gelen ilk şey Galatasaray maçında da Kocaelispor'un ilk golü atıp öne geçişi oldu. İkinci yarı Kocaelispor, Galatasaray karşısında dört gol yiyerek dağılmıştı. Umudum Fenerbahçe'nin de aynı skoru yakalayabilmesiydi.


İkinci yarıda Yılmaz Vural defansımızı rahatsız eden Serhat' ı oyundan çıkarıp yerine Fransergio' yu alması skor avantajını kullanmak istediğinin bir göstergesiydi sanırım. Buna karşılık olarak Aragones' in Fenerbahçe' side Önder' in yerine Ali' yi alarak oyunda dengeyi kurdu. Gürhan' ın da sahaya girmesiyle oyunda dengeleri değiştiren Fenerbahçe orta alanda da iyi organize olmaya başlayınca, beş dakikada iki gol bularak maçın seyrinide biranda değiştirmeyi başardı. Usta golcü Semih'in ara pasında Guiza' nın gol vuruşlarında ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Stresli günleri atlatmaya çalışan Uğur Boral' ın atamayacak dediğimiz andaki güzel vuruşu hem kendisi hem Fenerbahçe hemde bizler adına çok önemliydi.


Kocaelispor tribünleri peşpeşe gelen iki golden sonra biranda sustu. Sanırım onlarda Galatasaray maçındaki gibi bir an takımlarının ikinci yarı dağılacağını düşündüler. Fakat Yılmaz Vural faktörü olsa gerek Kocaelispor oyundan düşmeden mücadelesine devam etti. Sakatlanan Fransergio'nun yerine Jestroviç' i alarak Yılmaz Vural' ın hücumu düşünen futbol anlayışını Kocaelispor' da da uyguladığına şahit olduk. Sonunda istediği golüde bitime on iki dakika kala Jestroviç' in ayağından bulmayı başardılar.


90 dakikası 2 – 2 ' lik skorla biten mücadele hakem tarafından beş dakika uzatıldı. Bu beş dakikalık periyotta Kocaelispor beraberliğe razı, Fenerbahçe ise galibiyet isteyen bir takım izlenimi verdi. Kocaelispor vakit geçirmeye çalışırken, Fenerbahçe yakaladığı topları ileri göndererek gol aramayı tercih etti. Bunun karşılığınıda 90 + 6 'da bu sefer Guiza'nın ara pasında golcü futbolcumuz Semih' in ustaca vuruşuyla aldı. Semih'in mükemmel golünden sonra İsmetpaşa stadı biranda sessizliğe gömüldü. Golden sonra Kocaelispor' luların maçın bitmiş olması gerektiğini savunarak yaptıkları itirazlar sonuç vermedi. Fenerbahçe son dakika golünün sevinciyle üç puanı evine götürürken, Kocaelispor süperligde aldığı bu darbeyle son sıraya demir atmış oldu.


Sonuç olarak, Fenerbahçe'nin kötü oyununun devam ettiğini aşikâr. Aurelio'nun gidişinden sonra orta alanda oluşan delik hâlâ kapatılmış değil. Kocaelispor gibi bir takımın orta alanda rahatça oyun kurabildiği ve oyunu kanatlara taşıyabildiğini gördük. Kocaelispor'un gol yollarında etkisiz kalması Fenerbahçe'nin işine yaradı. Fakat Arsenal' in orta alanda yapılan bu hataları gol bölgelerinde de affetmeyeceğini hepimiz iyi biliyoruz. Bu galibiyet Fenerbahçe' nin ilk deplasman galibiyetiydi. Takımın moral ve motivasyonu açısından çok önemli bir galibiyet oldu.
Fakat iyi oynayıp kazandık diyemeyiz. Arsenal maçında Fenerbahçe'ye şimdiden başarılar dilerim.

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..