Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Kocaman bir balon

Kocaman bir balon
 

Köprünün altından daha çok sular geçeçek.


Dün CHP Kurultayı oldu. CHP ve ülkemiz için hayırlı olsun. Arkadaşlara çalışmalarında ve mücadelelerinde başarılar dilerim.  

Fakat şunu belirtmeliyim ki gerçekleşen Kurultay bir çok insan da bazı beklentiler ve gelecek için umut verse de kocaman bir balon oldu.  

Bir reklam pazarlaması edasıyla verilmiş asparagas vaatlerde başka bir şey çıkmadı. CHP nin geçmiş kalıpları yıkılmadı. Berlin duvarının yıkılması insanlara büyük bir umut ve heyacan vermişti. Oysa CHP'deki değişim Küçük kabuk çatlamalarından başka bir şey değildi. Zira insanlar etkileinin azalmaması ve güçlerini yitirmemek için çetin bir pazarlığın içine girmiş ve PM meclisi böyle şekillenmişti.  

Birilerinin kontrollerinde oluşan bu listenin onların istemediği bir değişime nasıl evet diyeceklerini doğru söyleyeyim pek merak etmiyorum. Yani kısacası değişen bir şey yok yola devam. 

Yazarlarımızı ve çeşitli kesimlerin görüşünü takip ettiğim kadarıyla onlar bir şeyler bekliyorlar. İktidar gibi bir kavramı dile getiriyorlar. Önümüzde bir seçim var bu rüzgar biraz etkili olabilecektir. Belki de hiç beklenmedik bir şekilde oy bile alacaklardır. Fakat iktidar olmak veya çok oy almak reklam kampanyasaı gibi değil ayağı yere sağlam basan programlarla ve gelecek planları ile olacaktır. Kimse şimdiye kadar Sayın Kılıçdaroğlu'na dış politikadaki hedefleriniz ve stratejileriniz nedir diye sormadı. Ekonomi alanındaki politikalarınız ve ve işsizlik ile mücadeleniz ne olacaktır demedi. Kimse dış ticaret açığını kasıl kapatacaksınız demedi. Sanayıi ve yatırımlar üzerindeki hedefiniz nedir demedi. Eğitim ve Sağlık politikalarınız nasıl olacaktır demedi. Kimse komşıularla ilişkilerimiz ve Ermenistan-Azarbaycan-Türkiye, İsrail-Türkiye ve Filistin ilişkileri üzerinde durmadı. Türkiyenin Orta asya Politikası, Balkanlar Politikası, Afrika Politikası üzerinde durmadı. En önemlisi AB Politikası ne olacaktır üzerinde durmadı. 

Gerçek hedefler ve poltika yerine içi şişirilmiş reklam asparagaslarından başka bir şeyler vaad edilmedi. İşte aydınlarımızın gelecekten bekledikleri ve umutları. Kocaman bir balon. Başarılar diliyorum...  

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..