Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Kocaman gönüller

Beşiktaş'ın Bucasporu farklı yenmesi herhalde Trabzonlu futbolcuları strese sokmuş olacak ki maçı anlatan lig tv spikerleri kadar rahat değillerdi. Bu lig tv spikerlerini daha sonra yazacağım çünkü kendileri çok ayrı bir tez konusu olacak kadar genişler. Maça Yattara ile hızlı başlayan Trabzon 61. dakikada kendi silahı ile vurulunca olmayan penaltı ile Aziz Yıldırıma yüklenmeye başladılar. Güneş, "Ligin ilk yarısının ardından hakemlerle ilgili yapılan açıklamaların, bugün verilmeyen penaltıda etkisi var mı?" şeklindeki soruya ise, "Hiçbir zaman hakemleri etkilemek Bağlantı konuşmadım. Hakemleri etkilemek için konuşanlar düşünsün. Ben de onlar gibi "Niye penaltı vermedi" şeklinde konuşursam diğer insanlardan farkım olmaz. küçülürüm. Konuşarak iki puan alamayız. Yanlış kararlar verenler ve onları etkileyenler varsa bu durumu düşünsünler" dedi. Evet bu yazı bugün bütün gazetelerde vardı. Ne diyor Güneş ben de konuşursam onlar gibi küçülürüm diyor. Bu soruya cevap vererek zaten bu konuda konuşmuş oluyorsun ve sen zaten aslında 14 sene önce küçük bir insan olduğunu ispat etmiştin. Trabzonluların üstünden yüzlerce yıl geçsede unutamayacağı 95-96 sezonun son maçında lider F.Bahçe deplasmanda Vansporla oynarken Trabzonsporda evinde küe düşme mücadelesi veren Eskişehirsporla karşılaşıyordu. Ve o maç Vandaki maçtan 15 dakika sonra başlamıştı. Neden mi çünkü Trabzonlu futbolcular yanlış kramponlarla sahaya çıkmışlar ve değiştirmek için tekrar soyunma odasına gitmişlerdi. Bu olayı yaşayan yaşatan bir adam sadece Uzak Doğuda 2 sene kaldı diye başımıza Dalai Lama olamaz.

Trabzonsporun puan kaybetmesi ile Antalya karşısına daha istekli çıkan FenerBahçeli futbolcular belki çok iyi bir futbol oynamadılar ancak çok güzel mücadele ederek 3 puanı fazlasıyla hakettiler. Aykut Kocaman uzun zaman sonra bal yapmaz arı maya kardeşler Stoch ve Dia'yı oynatmayarak çok doğru bir hamle yaptı. Alex, Semih ve Niang birlikte oynayınca rakip Antalyasporda çok fazla adamla hücum etmeye cesaret edemedi. Büyük takım büyüklüğünü önce sahaya sürdüğü kadro ile rakibine hissettirecek. Sen sahaya tek forvetle çıkarsan Yeni Malatya bile bundan cesaret alır ve senden çok koşarak maçı alır gider. F.Bahçe de günün adamı Gökhan Gönül bu takımın olmazsa olmazlardan en önemlisidir. Topu alıp tek başına gidip müthiş bir gol attı ve takımı Kocaman'a götürerek bu takımın Alexden sonraki kaptanı olmayı haketmektedir. Gökhan sadece gol atarak değil yaptığı ters kademelerle de Dos Santosu da kurtarmıştır. Maalesef Dos Santos kendisine verilen şansı sanki istemiyor gibi vurdumduymaz oyununa devam etti. Hele maçın daha bitmesine 15 dakika varken taç atmaya mehter marşı ile gitmesi bile rakibi hırslandıran hareketlerdi. Böyle vurdumduymaz oynamaya devam ederse maalesef Caner'e katlanmaya devam edebiliriz. 2. yarıda Titayı sağ kanada geçiren Mehmet Özdilek gerçekten çok akıllıca bir taktik değişiklik yaptı. Ancak Kocaman buna Semih-Özer değişikliği ile Antalyaspor ataklarını keserek oyunun Antalyaspor sahasına yıkılmasını sağladı. ancak Niangı oyundan çıkarması bence yanlış bir değişiklik oldu. Dün maçta bir şut bir de son dakikada girdiği pozisyon haricinde çok etkili olmayan Alex'i çıkarması daha doğru olabilirdi. Ayrıca Alex'in son dakikada girdiği pozisyondaki laubaliliğide kendi klasına hiç yakışmadı. O pozisyonun hemen ardından Antalyaspor çok net bir pozisyonu kaçırdı yoksa Alex ağzıyla kuş tutsa Aykut Hoca'nın gözüne giremezdi.

Ligin 2. yarısı artık bu hafta oynanacak F.Bahçe-Trabzonspor maçı ile çok daha değişik bir boyuta geçebilir. İlk yarının sonu ile şampiyon ilan edilen Trabzonspor hafta arasında oynayacağı Beşiktaş kupa maçı ile zor bir viraja girdi. Eğer şöför direksiyon hakimiyetini kaybederse takanın takla atması kaçınılmaz olur. Olan da en çok Lig TV'nin geniş spikerlerine olur. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..