Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Kocaman hata kocaman kayıp

Kocaman hata kocaman kayıp
 


Fenerbahçenin şike soruşturması gölgesinde geçirdiği zor sezonda şampiyonluk yarışında Galatasaray ile çekişmesi ve 12 maçtır sahasında kaybetmemesinin yanında bu sene çok iyi performans sergileyen Galatasaray'a ilk maçta 3-0 gibi bir skorla kaybetmesi derbinin önemini iki takım için de daha da yükseltti.

Fenerbahçe maça hızlı başlayarak ilk 15 dakikada Sow ve Alex'in şık golleriyle iki gol buldu. Gollerden sonra ise Galatasaray ataklarında Fenerbahçe savunması ters kanatları savunmakta çok başarısızdılar. Galatasaraylı oyuncular ters kanattaki arkadaşlarını erken fark edip topu aktaramayınca golü gecikmeli olarak defansın arkasına atılan bir pasta Elmander'in vuruşuyla buldular.

İlk yarıdaki yüksek performansın gollü mücadelenin sonrasında ikinci yarıda da seyirciler aynı mücadeleyi ve belki de aynı sayıda gollerin atılacağını düşündüler. Ancak Fenerbahçe ikinci yarıya çok tutuk başladı. İlk yarıdaki skorla yetinmek isteyen Fenerbahçe rakibine baskı/pres yapmayan, sahasından hızlı çıkamayan ve çoğalamayan bir takım görüntüsü çizdi. Kazanılan topların kontra atağa dönüştürülmesinde atacağı paslarla Alex, yapacağı koşularla Stock gibi isimlerin etkili olması beklenirken Aykut Kocaman tarafından iki isim de kenara alındı.

Galatasay atakları Fenerbahçe ortasahasından baskı yemeden geliştikçe golün sinyalleride gelmeye başlamıştı. Nitekim 83. dakikada boş posizyonda topu önünde bulan Hakan Balta skoru eşitledi. Son saniyede Baros'un üst direkten dönen posizyonu ise sarı lacivertliler için şans anıydı.

Play off öncesi puan farkı 9 da kaldı. İlk yarıyı güzel futbol, iyi mücadele ile önde kapatan Fenerbahçe 'yi skoru korumaya yönelten, oyuncu değişikliklerini hatalı kullanan Aykut Hoca ikinci yarıdaki yaptığı hatalarla maçın neredeyse kaybedilmesine sebep oluyordu.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..