Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Kocaman oyunlar! Fenerbahçe 4-2 İBB

Kocaman oyunlar! Fenerbahçe 4-2 İBB
 

Fenerbahçeli futbolcuların sevinci...


 

Spor Toto Süper Lig'in 5.haftasında, ligin namağlup iki takımı Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Liderlik mücadelesinden sarı lacivertliler galip ayrıldı.

Fenerbahçe'nin sahaya çıktığı 11'e bakarsak, herkes için biraz sürpriz oldu. Gökhan Gönül alışılmışın dışında sağ bekte değil de, sağ kanatta sahaya çıktı, Orhan Şam'ın önünde. Orta alanda Cristian'la beraber geçen sezon ligdeki bütün maçlarda oynayan Mehmet Topuz oynadı. Stoperde Bilica yerine Bekir'e şans veren Aykut Kocaman, iyi bir performans sergileyen Caner'in yerine Stoch'a forma verdi. 

İlk yarıda İstanbul Büyükşehir Belediyespor gerçekten çok iyi bir futbol sergiledi. Rakibine karşı baskılı oynadı, futbolcular birbiriyle yardımlaştı, rakip kaleye de giderek pozisyonlar buldular. Fenerbahçe ise tam aksine durgundu, Gökhan Gönül'ün oynadığı kanattan etkili olamadılar. Belki bir iki pozisyon buldular fakat kesinlikle yapmak istediklerini yapamadılar. Aykut Kocaman'ın istediği olmadı, planı tutmadı. Yine de o ilk yarıda gol yemeden soyunma odasına gitmek, sarı lacivertliler için çok büyük bir avantajdı çünkü bu sayede, motivasyonlarını koruyabildiler ve ikinci yarıya daha moralli çıkma şansları oldu.

Aykut Hoca çok zeki bir teknik adam. Bunu da yaptığı değişikliklerle gösterdi. Etkisiz kalan Semih'in yerine Bienvenu'yu sahaya sürdü, Orhan Şam'ın yerine de Sezer Öztürk'ü aldı. Burada önemli olan nokta, Gökhan'ın gerçek mevkiisine çekilmesiydi. Çünkü Orhan Şam zaten savunmada güçsüz kaldı, onun olduğu taraftan Belediyespor ataklar yaptı, Gökhan Gönül de kanatta çok etkisiz kalınca böyle bir değişiklik gerekti. Aykut Kocaman bunu gördü ve ikinci yarıya daha iyi bir kadroyla çıktı. 

Kendini hemen gösteren bu değişikliklerle, ikinci yarının hemen başında Miroslav Stoch'un attığı golle Fenerbahçe öne geçti. Stoch uzun zamandır forma giyemiyordu, "Ben buradayım" mesajını vermeye başardı attığı güzel golle. Tabii ki kanaryalar öne geçince daha da morallendiler ve daha da iyi bir oyun ortaya koymaya başladılar. İlk yarıdaki durum bir anda tersine dönüverdi, İBB değil de Fenerbahçe rakibini sıkıştırmaya ve pozisyonlar bulmaya başladı.

Alex ve Gökhan Gönül'ün golleriyle durumu 3-0 yapan ev sahibi rahatladı fakat bu rahatlık pek de iyi olmadı. Dakika 80'den sonra Webo'nun sahneye çıkmasıyla Fenerbahçe hiç yemeyeceği goller yedi. Özellikle Volkan'ın hatalarıyla ortaya ters bir durum çıkar gibi oldu. Maç 3-2 olunca heyecanlandı, keyiflendi oyun. Normalde durgun geçeceğini düşündüğüm son 10 dakika gerçekten güzel geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor daha da zorlar ve golü bulabilir mi, maça ortak olabilir mi diye düşünürken, Cristian frikikten güzel bir gol atarak skoru belirledi. 

İBB'nin durumu atamayana atarlar oldu diyebiliriz. İlk yarı o güzel oyunu golle süsleyemeyince, ikinci yarı daha kuvvetli gelen Fenerbahçe'ye karşı zorlandılar ve kaybettiler. Yine de her iki takımın da gerçekten iyi bir mücadele seyrettirdiklerini düşünüyorum. Umarım iki takım adına da her şey daha da güzel olur, her ikisine de başarılar diliyorum... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..