Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '15

 
Kategori
Magazin
 

KOCAMIN AİLESİ’NE YENİ MİRAY!

KOCAMIN AİLESİ’NE YENİ MİRAY!
 

Yaz sıcakları tüm kavuruculuğuyla sürerken ekranda da yaz başında yayına sokulan yapımların rüzgârı bütün gücüyle esmekte. Romantik komedisinden dramasına, farklı türden işleri izleyiciye sunan kanalların zarara uğramadan geçirdiği bu süreçte yeni sezon hazırlıkları da ufak ufak başladı.

Bir yandan ‘Muhteşem Yüzyıl’ın devamı olarak niteleyebileceğimiz ‘Kösem Sultan’, ‘Kara Sevda’ gibi yepyeni dizilerin çekimleri start almak için gün saymakta… Diğer yandan ‘Filinta’, ‘Paramparça’, ‘Kara Ekmek’, ‘Kertenkele’, ‘O Hayat Benim’ gibi geçen sezondan devam edecek olan dizilerin hepsinde de bir hareketlilik göze çarpmakta. Hem setlerin telaşı başlıyor hem de yeni dönem için taze isimleri kadroya katarak kendilerini geliştirmeleri söz konusu.

Kısacası Ağustos ayına, Ağustos böceğinin rehaveti değil, karınca misali bir çalışma temposu hâkim olacak. FOX TV’nin dizileri de bu yenilikçi tempoyla kolları sıvadılar çoktan.

 

YENİ MİRAY GELİYOR

2013 yılında Panama’da yapılan, Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Survivor Ünlüler – Gönüllüler’ yarışmasında Ünlüler takımında yer alan Larissa Gacemer’i, Ateş karakterinin eski sevgilisi olarak kadroya dâhil ederek senaryosuna gelişim kapısı açan ‘O Hayat Benim’ dizisinin ardından FOX’un sevilen yapımlarından olan ‘Kocamın Ailesi’ de geçen sezonki kan kaybını telafinin arayışındaydı. Bunun için de ilk iş, ekipten ayrılan Miray karakterini canlandıracak yeni isim belirlendi.

Dizinin yapımcısı Banu Akdeniz kendi sosyal medya hesabından Miray karakterini canlandırmak üzere, oyuncu Seçil Buket Akıncı’nın diziye dâhil olduğunu duyurdu. Öncelikle hayırlı olsun demek lazım… Hem oyuncu hem de dizi adına. Sonrasında ‘Kocamın Ailesi’ne yeni Miray olarak gelecek olan Seçil Buket Akıncı’ya kısaca değinmekte fayda var.…

 

EKRAN IŞIĞINA SAHİP!

Seçil Buket Akıncı kimdir, nedir bunu geçelim hele… Çünkü asıl üstünde durulması gereken böylesi biyografik detaylar değil. Farklı dizilerde rol alan Seçil Buket Akıncı’nın bana göre en önemli özelliği, ekran ışığına sahip olması. Yani televizyona yakışan bir duruşu var… Bu da, bir oyuncunun beğenilmesindeki baş etken! Hayranlarının çokluğu da bu özelliğinin işe yaradığını gösteriyor zaten.

‘Bebek İşi’, ‘Kardeş Payı’ gibi dizilerde değişik tipler canlandıran Seçil Buket Akıncı’ya baktığımızda sempatik ve natürel bir yüz görüyoruz. Bakışlarının yumuşak olduğunu da vurgulayayım. Yani her an kavgaya hazır bir Miray’dan ziyade daha romantik bir kız duyarlılığı yansıtmaya müsait. Dolayısıyla bu ekran ışığı sayesinde, rolündeki çekiciliğinin de daha yüksek dozda olacağını düşünüyorum.

 

SEÇİL BUKET AKINCI YADIRGANIR MI?

Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru Seray Kaya ile yaşanan tatsızlığın ayrılıkla noktalanmasına ve ‘Kocamın Ailesi’ndeki senaryo akışına bakıp ‘Miray karakteri ölecek mi’ diye fikir yürütenleri kesin biçimde cevaplamaya yönelik olan bu katılım, dizinin performansına nasıl bir etki yapar diye düşünürsek…

Bunun kesin değerlendirmesi elbette ki dizinin yayınlanıp yeni Miray’ın ‘Kocamın Ailesi’ atmosferinde kendi yorumunu sergilenmesinden sonra yapılabilir ancak. Eminim izleyiciye şirin gelecek bir canlandırma ve ona uygun senaryo akışıyla yeni Miray’a uyumda pek zorlanılmayacaktır. Hele bir de geçen sezonda Seray Kaya’nın gittikçe daha az görünür olduğunu hesaba katarsak, yadırganmanın dozu da iyice düşer. Diğer taraftan Seçil Buket Akıncı’nın dış görünüş itibariyle az çok eski Miray’a benzerlik göstermesi de kolayca benimsenmesi için ilave bir katkı.

Sonuçta; Seçil Buket Akıncı’nın başarılı bir Miray olup ‘Kocamın Ailesi’ne rahatça adaptasyon sağlayabileceği görüşündeyim. Daha önce de baş karakterini kaybeden dizinin akılcı karakter eklemeleri ve konu toparlanmalarıyla durumu kurtardığını biliyoruz. Dolayısıyla Miray faktörü de aynı biçimde tolere edilebilir. Hem bir bakmışsınız gelen gideni aratmak şöyle dursun katbekat geçerek karakteri şaha kaldırmış. Tabii hep olduğu gibi aksi de gelişebilir. Tepkiler, beğenileri aşabilir. Dizi dünyasının sürprizlere açık yapısında her şey mümkün neticede!

Her durumda geçmişe saplanıp kalmak yerine objektif yaklaşımlarla geleceğe bakarak, yenilere de şans tanımak gerek diyerek koyalım noktayı.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..