Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '10

 
Kategori
İzmir
 

Kocaoğlu Gökçek'ten Ders Almış Olmalı

Kocaoğlu Gökçek'ten Ders Almış Olmalı
 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU


Şu Melih Gökçek’in Ankaralılar’dan nasıl bu kadar yüksek oranda oy aldığını her zaman kendi kendime sorar dururum. Ankara’da yaşayan ve Melih Gökçek’i yaptıkları konusunda olumsuz eleştirmeyen bir kişiye bile rastlamadım. Eleştirenlerden çoğu Melih Gökçek’e tamamen karşı olduklarını beyan ediyorlar. Onca yapılan ve Gökçek hakkında söylenenlere rağmen adam ciddi anlamda oy alarak bilmem kaçıncı kez belediye başkanı oldu.

Toplu ulaşıma zam yaptıktan hemen sonra hakkında açılan dava sonuçlanınca vatandaşla dalga geçer gibi ulaşıma 1 kuruş indirim yapmıştı. Bir belediye başkanına ne derece yakışan bir davranıştı Ankaralılar daha iyi bilirler.

***

İzmir’de efsane olarak kabul edilen rahmetli Ahmet Piriştina’nın ardından “tombaladan” belediye başkanı olan Aziz Kocaoğlu belediye meclisinin oylarıyla geldiği görevinin ilk dönemini tamamladıktan sonra bu kez İzmirlilerin oylarıyla (%56) büyükşehir belediye başkanı seçilmişti. Ahmet Piriştina’dan bile yüksek oyla seçilmesini halkın kendini sevmesine bağlayan Kocaoğlu İzmirlilerin AKP tepkisi sebebiyle oylarının artmış olacağını aklına bile getirmedi. Gövde gösterisi şeklinde her istediğini yapmaya başladı.

Seçimlerin hemen ardından kendi partisinin iptal davası açtığı üniversite öğrencilerine verilen burslar kesildi, suya, otopark ücretlerine ve toplu ulaşıma ciddi anlamda zamlar geldi.

İzmirlilere layık bir başkan anca bunları yapabilirdi.

Her seferinde kendisine güzelce “laf sokan” hükümet üyelerinin hiçbirine bir gün olup çıkıp da bir tek kelime söz söyleyemeyen Aziz Kocaoğlu İzmirlilerin kendine verdiği görevi adeta katletti.

Seçimlerin ardından zam yaptığı su fiyatları mahkeme kararı ile eski haline döndürüldü. Otopark ücretlerine yapılan zam da sağduyulu vatandaşların hukuk mücadelesi ile geri alındı.

Toplu ulaşım fiyatlarına yapılan zam son yerel seçimde “Birlikte Başaracağız Platformu” adına bağımsız İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Av. Arif Ali Cangı ve arkadaşlarının hukuk mücadelesi ile geri alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararına uyarak eski toplu ulaşım ücretlerini bir gün uyguladı. Bir günlük sürenin ardından ulaşıma bir kez daha zam yapılarak adeta İzmirlilerle dalga geçildi. Bu medeni cesareti bir hükümet üyesine sesi çıkmayan ve İzmirlilerden %56’lık oy alarak göreve gelen Aziz Kocaoğlu nasıl bulmuştu orası ayrı bir tartışma konusu.

Ancak birkaç tane İzmirli gazeteci dışında bu dalga geçmeyi yazılarına yansıtmayan tüm gazetecilere yazıklar olsun.

Aziz Kocaoğlu’nun bekçiliğini yapıp köşeleri zapteden gazeteci arkadaşların ne yapmaya çalıştığını bilinçli vatandaşlar çok iyi bir şekilde takip ediyor ve biliyor.

Melih Gökçek ile olan düelloda sesi çıkmayan Aziz Kocaoğlu’nun kendini göreve getiren İzmirlilere adeta zulüm yapması bir sonraki seçimlerde koltuğunu ne derece etkiler bilemem ama İzmir’i çiftliğe çevirdiğini söyleyebilirim.

Akıl sahibi, biraz eleştirel düşünen ve sorgulayan İzmirlilere seslenerek diyorum ki Melih Gökçek’ten siyasi manevra dersleri alan Aziz Kocaoğlu’na karşı İzmirlilerin sesini biraz olsun yükseltmek gerekiyor.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..