Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Koçluk nedir? Ne değildir?

Koçluk nedir? Ne değildir?
 

Koçluk net olmak ve yön bulmaktır.

Koçluk; danışmanlık, rehberlik ya da terapi ile karıştırılan bir hizmettir. Oysa bunlardan çok farklı bir süreçtir. ‘Koçluk’ kavramının kelime anlamı birini bir yerden bir yere götürmektir. Doğru soruları sorarak kendinizi tanımanıza olanak tanır, kişisel potansiyeliniz hakkında farkındalık yaratır. Kişinin kendi içine yaptığı keşif yolculuğunda, kendi içinde ve dış dünya ile kurabileceği huzurlu bir denge ararken koçuyla arasındaki planlı bir gelişim ilişkisidir. Bu ilişkide koç size, kendi iç dengenizi ve gerçeğinizi bulabileceğiniz ve kendinizi sürekli keşfederek sürdürebileceğiniz bir yolculuk hazırlar. Sonsuz olasılıklarla dolu bu yolculuğun haritalarını çizer, size ait daha önce farkında olmadığınız pek çok güçlü yönü açığa çıkarır. Böylece size gerçekte kim olduğunuzu görme fırsatı yaratır, sizi çoğu zaman değiştirebilir ve yol üzerinde doğru araçlarla buluşturmayı hedefler.

Güçlü gözlem ve sorularla ayna görevi gören koç bunu kişiye fark ettirir. Neden ve niye sorularını sormadan ve geçmişe bakmadan bulunduğunuz noktadan varmak istediğiniz noktaya nasıl varacağınıza yoğunlaşırız. Süreç içinde hedefe ulaştıracak adımlar belirlenir ve sürecin doğası danışan tarafından öğrenilir. Böylece ‘koçluk’, etkisi yaşam boyu süren bir hizmete dönüşür.

Tüm yolculuk hazırlıkları tamamlandığında yola çıkarsınız, verdiğiniz yenileyici kararların mutlu eden ve huzur yaratan sonuçlarını tecrübe edersiniz. Tatmin edici sonuçlar, her şeyden önemlisi ruhunuzda hissettiğiniz derin huzur yaşam boyu sürecek bir deneyime dönüşür.

Koçluk ne değildir?

Koçluk bir terapi seansı ya da danışmanlık hizmeti değildir. Size kendinizi daha iyi anlama ve tanıma fırsatı sağlayarak, doğru tercihler yapmanıza ve gerçekten istediğiniz şeylere odaklanmanıza yardımcı olur. Koçunuz bütün cevapları bilmez, çünkü her birimizin bulması gereken kendine özgü cevapları vardır ve bu cevaplar koçluk süreci içerisinde birlikte keşfedilir. Koçluk kısa süreli sorun-çözüm ilişkisinden çok uzun vadeli arayış-keşif ilişkisinin adıdır. Koçluk hizmeti sonrası keşif yolculuğu devam eder, siz yaşamınız boyunca koçluk sürecinde edindiğiniz tecrübeyle iç keşiflerinizi sürdürebilirsiniz. Koçluk kendiniz hakkında farkındalık sağlamayı amaç edinir. Bu farkındalık sizin en önemli keşfinizdir ve ömür boyu sürebilecek organik bir süreçtir.

 
Toplam blog
: 5
: 1592
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

20 Nisan 1980 doğumluyum. İstanbul Üniversitesi  İşletme Fakültesi mezunuyum.11 yıl  gsm ve ileti..