Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Koçluk nedir?

Kişilerin farkındalık kazanarak, yaşamlarında bulundukları noktayla olmak istedikleri nokta arasındaki mesafeyi geleceğe odaklanarak ve eyleme geçerek kapatmasını sağlayan planlı bir gelişim sürecidir.


Koçluk şimdiyi anlamak, geleceği yaratmak ve gerekli donanımı oluşturmak için kişiyle birebir yapılan profesyonel bir diyalogdur. Koçluğun ana amacı hayalleri hedefe, hedefleri de gerçeğe dönüştürmek için herkese özel bir sistem geliştirmektir.


Koçluğun özü yaratıcı olmak ve çözüm seçeneklerini arttırmaktır. Akıl verme ya da yönlendirme yapmak gibi yöntemler içermez. Kişi zaten kendi ihtiyacı olan bilgi ve yeteneğe sahiptir. Koçluk ancak bunların farkına varılmasını ve etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayarak kişinin işini kolaylaştırır.


Koçluğun en önemli özelliği sorgulayıcı bir sistem olmasıdır. Kişiler arzuladığı hedefe ulaşmak için kendisini harekete geçirecek bir etkene ihtiyaç duyar. Koçluk sistemindeki güçlü sorularla yapılan sorgulama tekniği kişiyi düşündürerek bazen fark etmesini, bazen de başka açılardan kendisine ve hayata bakmasını sağlayarak eyleme geçmesini kolaylaştırır.


Kişinin en önemli ihtiyacı olan olumlu duyguları yaratarak, kendi kendini motive etmesini; içindeki değeri ve potansiyeli daha net görerek, en verimli şekilde kullanmasını sağlar.

Koçluk gelecek odaklı bir çalışmadır. Geçmişten sadece bilgi ve unutulmuş, kullanılmayan yetenekleri alır. Kişinin odağını sürekli gelecekte ve eylemde tutar.


Koçluk alan kişilerin özgüveni ve öz değeri artar, bu kişiler bahanelerden kurtulur, çözüm odaklı, yaratıcı ve yapıcı olurlar. Hayata daha sıkı tutunur ve yaşamlarının lideri olurlar.
 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..