Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Koçluk uygulamalarının kurumdaki yeri

Koçluk uygulamalarının kurumdaki yeri
 

Koçluk kısa vadeli belli hedeflerle yola çıkıp daha etkili sonuçlara ulaşmayı hedefleyen, geçmişi değiştirmekten çok geleceğe yönelik çalışan bir hizmettir.

Koçlar danışan kişilere içinde bulundukları koşulları geliştirmeyi, yeni hedefler belirleyip bunlara ulaşmaya çalışmayı ve yaşamlarındaki önemli şeyleri bir sıraya koymada yol arkadaşlığı yapmaktadır.

Koçlar, sorunların çözümünü danışanlara direk sunmak yerine; çözümü kendi başlarına bulmalarına, sorunlara farklı açılardan bakmalarına ve potansiyellerini geliştirmelerine yardımcı olma yoluna gitmektedirler.

Bu şekilde koçluk alanların alışılmış yöntemleri bırakıp yeniliklere uyum sağlamaları ve hatalarından ders almaları mümkün kılınmaktadır.

Koçluk ilişkilerinin süreleri danışanların hedeflerine bağlı olarak değişmektedir. Genellikle kısa vadeli gelişim hedefleriyle yola çıkılmakta ve kısa sürede çözüme ulaşılmaktadır.

Koçluk uygulamaları, çalışan performansını yükseltmeleri ve kurumsal başarıyı artırmaları nedeniyle gelişen dünyada en çok tercih edilen kariyer geliştirme araçlarından biri olarak gösterilmektedir.

Kolay uygulanabilir ve hesaplı bir sistem olduğu için her geçen gün daha fazla kurum tarafından tercih edilmekte, böylece en önemli insan kaynakları uygulamalarından biri haline gelmektedir.

Bu uygulamaları insan kaynakları açısından önemli kılan, kişilerin sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarmaları, onları asıl yetkinliklerine ve ilgi alanlarına yönlendirmeleri, mesleki hedeflerini belirlemelerinde yardımcı olmalarıdır.

Koçluk sayesinde kurumlarına daha çok bağlanan çalışanların performansları yükselmekte, hedeflerinin ve nelere daha yatkın olduklarının bilincine varan bu kişilerin yaptığı işlerde de verimin arttığı görülmektedir.

Ast üst arasında dayanışma sağlanarak kurum içi iletişim güçlendirilmekte, böylece kurumun çalışanlara yönelik hedeflerinden biri daha gerçekleştirilmektedir.

 
Toplam blog
: 54
: 2211
Kayıt tarihi
: 07.09.06
 
 

1975 doğumlu tipik bir terazi.. Kimine göre bu yıllara bir sürü şey sığdırmış biri; kimine göre..