Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '18

 
Kategori
Spor
 

Koeman, Valbuena'yı Kazandı... Michael Frey ise...

Alanyaspor geçen sene ligde önemli galibiyetler almıştı.  Efecan, Emre ve Love üçlüsüne sol kanatta Fernandez de eklenince takımın ceza sahasına indirdiği toplar önemli pozisyonlar hazırlıyordu. Ve özellikle aynı üçlünün ceza sahasında yarattığı güç sayesinde Alanyaspor büyük maçları da kazanabiliyordu.

Bu sene Saffet Susiç ile yollarını ayırdılar. Herşey henüz onlar için çok yeni. Defansif anlamda toparlanmaya ihtiyaç duydukları çok açık. Bu yüzden de Sporting Lizbon dan Merih Demiral 'ı da transfer ettiler.

Hücumda ise yine kuvvetliler. Cisse ,Campos,Fernandez ve Efecan gole çok yakın isimler. Ayrıca Tzavellas ve Maniatis te sürekli gol bölgelerine gidebilen oyuncular. Fenerbahçe ise Koeman ile toparlanmışa benziyor.

Hollandalı Hoca önce Valbuena yı kazandı ve Frey'i de daha etkin biçimde kullanmaya başladı. Fenerbahçe maçlarında özellikle ofansta belirgin bir şekilde düzelme sözkonusu..

Maçın başlarında fenerbahçe de Valbuena ile Ayew'in karşılıklı paslaşması ile gelen pozisyonlar sözkonusuydu. Alanyaspor ; Fenerbahçe üzerine gelmeye çalışsa da Fenerbahçe defansı uzun bir aradan sonra ilk defa rakibi iyi karşılar gözüktü. Valbuena'nın oyunu açma isteği ve takım arkadaşlarını da ister istemez pozisyonlara soktu.

Ayew'in golünde Fenerbahçeli futbolcular ceza sahası çevresinde o kadar çoktu ki seken bir top olsa yine de ağlara gidebilirdi.

Fenerbahçe ataklarında tüm sahayı öylesine iyi gören bir isim var ki onun şimdiye kadar neden kenarda oturduğunu anlamakta zor.  Lider özelliğini ; attığı paslar ile sahaya o kadar iyi verdi ki bu atakların çoğu Frey ve Eljif ile golle de neticelenebilirdi.

Fransız oyuncu 2.golde de asisti yapan isimdi ve Frey'in önüne güzel bir top attı. Frey de belki de kendi futbolunu geliştirirken takıma da bir anlamda öncülük ediyor çalışkanlığı ile..

Sonuç olarak oynanan futbol kalite açısından gayet iyi idi Fenerbahçe için şu aşamada...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..